3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTendinte in amenajarea camerei de servit masa

Tendinte in amenajarea camerei de servit masa

In momentul in care alocam spatiul si alegem mobilierul pentru aceasta parte a locuintei trebuie avut in vedere si faptul ca nu de putine ori ni se vor alatura si unul sau mai multi prieteni, astfel ca trebuie sa fie suficiente locuri.


Pentru a crea o atmosfera calda si placuta in camera de servit masa, sau, cum este cunoscuta mai nou, in dining room, trebuie sa tinem cont in primul rând de alegerea mobilierului. Conform site-ului www.egirl.ro, un prim pas in alegerea mobilierului de dining este sa decidem câte locuri sunt necesare atât pentru noi, cât si pentru diversi invitati.


Daca dispuneti de o casa suficient de mare (sau, mai rar, de un apartament generos in dimensiuni) este recomandata amenajarea a doua spatii de luat masa: unul cu patru – sase locuri, doar pentru membrii familiei, si unul cu o masa mai mare, eventual extensibila, cu 10-12 locuri, unde se pot organiza minipetreceri intre prieteni si se pot primi musafirii. Dintre tendintele actuale enumeram:


1. Sticla mata si transparenta


Una dintre cele mai pregnante tendinte actuale in materie de mobila de dining este inlocuirea clasicei mese din lemn cu una moderna, cu blat din sticla, fie ea mata sau transparenta. Picioarele la o astfel de masa pot fi din aluminiu, pentru un finisaj extrem de modern, sau din lemn, eventual chiar cu diverse modele sculptate, pentru o reinterpretare a liniei clasice.


2. Culoarea wenge


Unul dintre finisajele de lemn utilizate in momentul de fata de toti designerii de interior este culoarea lemnului wenge. Ea este folosita in aproape toate zonele casei, atât de zi (sufragerie, bucatarie), cât si de noapte (dormitor), astfel ca in mod firesc isi gaseste locul intr-un dining amenajat conform tendintelor actuale.


3. Pielea


Pielea a reprezentat mereu un atribut al caselor elegante. Intr-un dining este folosita in mod special pentru scaune sau, mai pretentios, pentru imbracarea blatului mesei. O nota in tendinte o reprezinta folosirea unei piei in nuanta wenge. In caz ca optati pentru un astfel de finisaj trebuie avut in vedere faptul ca pielea trebuie in permanenta intretinuta pentru a-si mentine aspectul.


4. Lemnul masiv


Un dining in intregime din lemn masiv (atât masa, cât si scaunele) reprezinta o nota eleganta pentru casa, fie in culori wenge, fie in nuante mai deschise (precum artarul ori stejarul) sau din diferite esente exotice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS