12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi practice pentru ingrijirea pisicii

Sfaturi practice pentru ingrijirea pisicii

Tocmai ati primit sau ati achizitionat o pisica? E momentul sa stiti câteva lucruri despre ingrijirea acestui animal de companie atât de jucaus.


Pisicile sunt in general animale foarte curate, ele spalându-si singure blanita de mai multe ori pe zi. Aspectul curat sau murdar al blanitei va va indica daca este necesar sa o imbaiati. Pentru reusita acestei operatiuni, site-ul ele.ro va sfatuieste sa parcurgeti urmatorii pasi:


– Nu asezati pisica direct in cada cu apa, ci umeziti un prosop si infasurati-o cu el, masând-o usor. Treptat-treptat veti ajunge si la baia propriu-zisa.


– Folositi pentru imbaierea pisicii un lighean mai marisor sau chiuveta, nu folositi direct cada. Asezati pisica in chiuveta sau in lighean si apoi dati drumul la apa.


– Udati usor toata blanita cu apa calduta si evitati ochii si urechile.


– Folositi un sampon special pentru pisici.


– Clatiti bine, astfel incât sa nu ramâna urme de sampon.


– Uscati usor, cu un prosop, pisica si apoi pieptanati-o cu o perie speciala.


Sedintele de toaletare


Frecventa periajului depinde de textura, lungimea firului de par si de temperamentul pisicii. In general, pisicile cu par scurt trebuie periate de doua ori pe saptamâna, pe când la cele cu par mediu si lung aceasta operatiune trebuie facuta zilnic.


Periajul dintilor va fi facut zilnic. Din fericire, exista pe piata paste de dinti speciale pentru pisici. Periajul dintilor este insa un obicei cu care pisica trebuie obisnuita de mica, altfel veti intâmpina probleme. Este indicat ca imediat dupa intarcare pisica sa fie invatata sa va lase sa ii deschideti gura (acest lucru va va ajuta si in cazul administrarii unor pastile).


Jucarii pentru pisici


Desi pe piata exista jucarii speciale pentru pisici, acestea nu sunt apreciate de micile feline. Iata o idee de jucarie cu care pisica isi va umple timpul in care sunteti la serviciu:


Dati-i pisicii o cutie de carton (una de incaltaminte, fara capac, e ideala) in care puneti o mingiuta de ping-pong, de tenis de câmp sau facuta din hârtie. Pisica va fi ocupata ore in sir sa scoata si sa introduca mingea din si in cutie.


Pisicile sunt adevarate carnivore. Organismul lor arde extrem de rapid proteinele si grasimile din carne si le transforma in energie. Nu poate supravietui cu o dieta vegetariana. Pisica are nevoie zilnic de 50-60% carne cruda, 10-15% cereale fierte – pentru fibrele necesare digestiei – 20% verdeturi proaspete si 10% grasime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS