22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSarbatori sub semnul elegantei

Sarbatori sub semnul elegantei

Rochii elegante care sa va puna in valoare feminitatea, in culori vii, din materiale fluide, aceasta ar fi recomandarea creatoarei de moda Ilinca Butucea pentru o zi de sarbatoare.


Creatoarea de moda Ilinca Butucea a decis sa vina pe piata cu o noua colectie de moda tocmai in preajma Sarbatorilor de iarna. Si pentru ca ne aflam in luna cadourilor, toate creatiile designerului (rochii sau costume) se preteaza unui eveniment festiv. Respectând linia generala a sezonului, tinutele creatoarei de moda craiovene sunt croite in asemenea maniera incât sa va puna in valoarea feminitatea. Rochiile lungi cu talia sau bustul bine marcate sunt numai bune de purtat la o petrecere intr-o locatie eleganta. In general, costumele pe care Ilinca Butucea le-a creat pentru acest sezon urmeaza o linie clasica: cu fuste drepte pâna la genunchi si sacouri ceva mai lungi. Si pentru ca silueta sa va fie pusa in valoare, sacourile sunt fie cambrate, fie au un cordon lat in jurul taliei. Cam acelasi model este propus si pentru hainele de iarna: lungi cât sa treaca de solduri, drepte cât sa ofere lejeritate si cu talia bine marcata de o curea sau de un cordon. Gulerul tip sal are aplicatii din blana care confera hainei un plus de eleganta.


Cuminte vs. indraznet


In general, rochiile din colectia „La zi de sarbatoare“ au o croiala ce aminteste de moda anilor ’80, dar cu mici inovatii. Siluetele fragile vor fi avantajate de aceasta data, pentru ca Ilinca Butucea s-a dovedit foarte ingenioasa atunci când a vrut sa evidentieze talia: curele late, cordoane confectionate din alte materiale decât cel al rochiei sau snururi viu colorate.


Si chiar daca fustele sau rochiile scurte nu si-au facut loc in colectia designerului craiovean, decolteuri adânci au compensat din plin aceasta „lipsa“.


Doamnele sau domnisoarele care vor sa-si evidentieze bustul ar fi cu siguranta incântate sa poarte o rochie foarte lunga, cambrata pe talie si cu un decolteu generos. In schimb, acelea dintre dumneavoastra care vor sa para mai suple pot sa incerce un model de rochie care are spatele gol. Majoritatea creatiilor Ilincai Butucea va dezgolesc fie bratele, fie spatele, fara a crea senzatia de vulgaritate.


Exista bineinteles si modele create pentru cele care indraznesc sa poarte tinute sexy. Cu siguranta nu veti trece neobservata daca alegeti sa purtati o rochie croita din combinatii de materiale transparente. Pentru seara de Craciun, mult mai adecvata ar fi insa o rochie trei sferturi, mulata pe talie si foarte evazata.


Si pentru ca ne aflam in preajma Sarbatorilor de iarna, designerul craiovean a evitat sa foloseasca nuante terne. Rosu aprins, visiniu, vernil, auriu, diferite nuante de albastru, alb si nelipsitul negru (care da o nota de eleganta oricarei tinute) sunt culorile pe care Ilinca Butucea le-a folosit pentru tinutele festive. In ceea ce priveste accesoriile, acestea au trecut pe plan secund. Bijuteriile aproape ca lipsesc, iar incaltamintea are botul rotund si neaparat tocul cui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS