5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStilul rock se impune in moda

Stilul rock se impune in moda

Stilul vestimentar al vedetelor rock isi face din ce in ce mai mult simtita prezenta in optiunile in materie de moda ale tinerilor. Afirmatia pare a fi lipsita de sens daca tinem cont de faptul ca vedetele rock au dispretuit mereu cuvintele precum „moda“ sau „stil“.


O intoarcere evidenta catre inceputul anilor ’90, epoca in care ia nastere stilul grunge, poate fi observata aruncând o privire catre modul in care din ce in ce mai multi adolescenti, si nu numai, decid sa se imbrace. Este vorba despre stilul pentru care Kurt Cobain, liderul formatiei Nirvana, a reprezentat o adevarata icoana. Vedetelor rock le-a placut mereu sa se imbrace cu haine combinate la intâmplare si de cele mai multe ori cumparate din târguri de vechituri.


In colectiile pentru sezonul toamna-iarna 2006/2007 stilistii au incercat sa „fure“ câte ceva din imaginea stilului punk, introducând combinatii de haine ce ne duc cu gândul la vestimentatia unor artisti precum Joe Strummer si Johnny Rotten, liderii formatiilor Clash si Sex Pistols. Curelele, pielea, cataramele si accesoriile metalice devin elemente de baza ale colectiilor toamna-iarna ale celor mai de renume case de moda din lume. Nu putine sunt marcile care propun pentru sezonul rece o serie de obiecte vestimentare de inspiratie rock. Printre acestea se numara Chanel, Miss Sixty, Guess by Marciano, Gucci, Alexander McQueen, Dsquared2, Paola Frani, Motivi, Alysi, John Richmond si Take-two.


Catusele – un detaliu important


Spre deosebire de epoca punck, moda zilelor noastre nu este un instrument de rebeliune impotriva regulilor si conformismului societatii. Pentru punkisti, purtarea unor haine strâmte realizate in cea mai mare parte din piele era o modalitate de a-si manifesta aversiunea fata de regulile societatii. In prezent, moda si-a pierdut aproape in intregime conotatiile sale politice si sociale, aceasta raspunzând acum unei singure reguli de baza: aceea a consumului.


Un detaliu deloc de neglijat al acestei noi tendinte, care nu i-a scapat nici macar designerului casei de moda Gucci, il reprezinta „catusele“: ochelari in forma de catuse, lanturi, mânere de genti sau catarame care sa imite catusele fac furori, in special in rândul tinerilor.


Nici designerii de incaltaminte nu au putut rezista acestei „epidemii“ a stilului rock aducând din nou in centrul atentiei tocurile metalice, ghetele din piele cu catarame de metal si bocancii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS