9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Nunta in praf de carbune


O mina de carbune din China a ajuns pe prima pagina a ziarelor pentru cu totul alt motiv decât seria de accidente nefericite pentru care era cunoscuta in lume – vrea sa bata recordul mondial la cele mai multe nunti oficiate simultan in subteran. Reuters informeaza ca Grupul Minier Datong din provincia Shanxi a „gazduit“ in acelasi timp nuntile a zece mineri, ceremoniile desfasurându-se intr-un put, la o adâncime de 300 de metri. „Nu s-au mai organizat astfel de evenimente nici la noi in tara, nici in lume, asa ca vom candida pentru un loc in Cartea Recordurilor“, a declarat directorul minei, Liu Suisheng. In industria miniera din China se inregistreaza in fiecare zi accidente fatale pentru ca normele de siguranta nu sunt respectate din dorinta de a se obtine un profit mai mare. Una dintre mirese, de 22 de ani, a declarat: „A insemnat mult pentru mine sa ma pot casatori cu barbatul pe care il iubesc in locul in care el lucreaza. Dintotdeauna mi-am dorit o nunta intr-un loc unic, insa nu m-am gândit niciodata ca acest loc va fi o mina“.


Riscurile meseriei de Mos Craciun


Un sondaj efectuat in Statele Unite arata ca meseria de Mos Craciun are si ea riscurile ei, informeaza site-ul abc.net.au. Mos Craciunii care stau in mall-urile si magazinele americane trebuie sa suporte stranuturile micutilor, trebuie sa aiba grija ca tâncii sa nu ii traga de barba si, in plus, trebuie sa stearga podelele dupa copiii care fac pe ei când stau in bratele mosului (o treime dintre Mosi Craciuni au trecut prin aceasta experienta). Aproape 90% dintre respondenti au declarat ca, in general, copiii ii trag de barba pentru a vedea daca este adevarata, iar jumatate din cei chestionati au spus ca prichindeii incearca in fiecare zi sa le dea jos ochelarii. Mai mult de 60% dintre Mos Craciuni trebuie sa le faca fata copiilor care tusesc sau stranuta pe ei (de cel putin zece ori pe zi), iar trei sferturi spun ca zece dintre copiii care se asaza in poala lor plâng. In plus, Mos Craciunii pot avea dureri de spate din cauza efortului facut la ridicarea copiilor, sunt expusi la boli contagioase si pot sa sufere de caldura, costumul fiind foarte gros. Timothy Connaghan, presedintele Asociatiei Mos Craciunilor, care a lucrat timp de 38 de ani ca Mos Craciun, a declarat: „Aceasta meserie inseamna mai mult decât sa stai pe un scaun si sa porti un costum rosu. Copiii te pot obosi atât fizic, cât si psihic“.


Piata Rosie – transformata in patinoar


Celebra Piata Rosie din Moscova a fost transformata intr-un patinoar urias, in ciuda faptului ca temperaturile sunt mult prea ridicate pentru acest sezon. Dupa cum informeaza Libero.it, pe 9 decembrie, patinoarul va gazdui o inedita partida de hochei intre cinci dintre cei mai buni jucatori rusi din toate timpurile din campionatul rus si alti veterani cu un palmares impresionant. Pâna atunci, amatorii de plimbari pe gheata pot beneficia de o ora si jumate de distractii pentru 20 de dolari.


George Clooney – in doliul dupa porcusorul sau


Starul american George Clooney trece printr-o perioada extrem de delicata, dupa ce mult iubitul sau porcusor Max a plecat din lumea celor vii. Max, in vârsta de 18 ani, s-a stins din viata in timp ce actorul se afla in turneu de promovare cu noua sa pelicula, „The Good German“. La aflarea vestii, Clooney nu a putut exclama decât: „Anul acesta a fost extrem de prost pentru animalele mele“, referindu-se probabil la câinele sau, care a murit recent.


Dan Chisu merge „La urgenta“


Realizatorul de televiziune Dan Chisu a acceptat propunerea regizorului Andrei Zinca de a juca in episodul 11 al serialului „La urgenta“, transmis astazi, de la ora 20.15, pe TVR 1. Dan Chisu va fi Luca Darian, un artist plastic de vreo treizeci si ceva de ani, care ajunge la spital pe mâna Gretei (medicul interpretat de Daniela Nane), dupa ce a fost accidentat in trafic.


„Propunerea de a juca in film mi-a fost facuta de Castel Film, iar la baza deciziei de a accepta rolul a stat prietenia mea cu regizorul Andrei Zinca“, a declarat Chisu. El a filmat sase zile pe platourile „La urgenta“, urmând sa apara si in alte episoade ale seriei. Acesta nu este singurul film in care apare realizatorul TV – el a jucat si in „Faimosul paparazzo“, „Senatorul melcilor“ si „Asfalt Tango“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS