3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrajitura cu mere si scortisoara

Prajitura cu mere si scortisoara

Ingrediente: 450 g de mere, 50 g de zahar cu granulatie fina, coaja rasa de la o lamâie, 125 g de pesmet (sau, si mai bine, biscuiti sfarâmati), 125 g de zahar tos, 1/2 lingurita de scortisoara pudra, 25 g de unt.


Pentru crema de vanilie: 3 galbenusuri, o lingura de zahar cu granulatie fina, 500 ml de lapte, o lingura de faina de porumb, esenta de vanilie.


Mod de preparare:


Incalziti cuptorul cu zece minute inainte de a va apuca de gatit. Ungeti cu ulei un vas termorezistent. Curatati merele de coaja si sâmburi, taiati-le felii si caliti-le 10 – 15 minute intr-o tigaie, impreuna cu zaharul cu granulatie fina, coaja de lamâie si doua linguri de apa.


Amestecati pesmetul (sau biscuitii sfarâmati) cu zaharul tos si scortisoara. Asezati jumatate din mere pe fundul vasului termorezistent, puneti deasupra jumatate din amestecul de pesmet, zahar si scortisoara, apoi restul merelor calite si ce a mai ramas din pesmet.


Topiti untul si turnati-l deasupra compozitiei din vas, acoperiti cu o coala de hârtie pergament si coaceti 20 de minute in cuptorul preincalzit, apoi indepartati hârtia si mai lasati prajitura circa zece minute in cuptor, pâna capata o crusta aurie.


Intre timp, preparati crema de vanilie: bateti bine galbenusurile cu zaharul pâna obtineti o compozitie cremoasa. Separat, amestecati o lingura de lapte cu faina de porumb pâna ce se formeaza o pasta.


Incalziti restul de lapte pâna aproape de fierbere, apoi turnati-l peste ouale batute. Adaugati pasta de faina de porumb si esenta de vanilie.


Puneti castronul cu crema la bain-marie si amestecati pâna ce crema se ingroasa suficient. Se toarna crema de vanilie peste mere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS