15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDecorati-va casa cu flori... de iarna!

Decorati-va casa cu flori… de iarna!

A venit anotimpul rece si Sarbatorile de iarna bat la usa. Casa dumneavoastra cere sa fie „imbracata“ de sarbatoare. Gradina este „amortita“ si nu puteti face prea multe lucruri pentru aceasta, de aceea trebuie aduse florile in casa.


Fiindca a venit frigul, nu va puteti lasa florile in balcon sa inghete. Pe lânga acest aspect, conform site-ului ele.ro, casa dumneavoastra va radia de frumusete si prospetime, fiind impodobita cu flori.


Bambusul


Pentru cultura in vase mari se folosesc speciile Bambus arudinaceae, Bambus nigra sau Bambus simonii. Planta exotica poate fi asezata in coltul incaperii, dând o nota de relaxare camerei. De aceea se aleg speciile „pitice“ care cresc doar 40 – 50 de centimetri. Nu necesita ingrijiri speciale. Trebuie doar sa pulverizati stropi de apa pe frunze de trei – patru ori pe saptamâna.


Iedera


O planta de apartament cu un design ornamental excelent este iedera, care poate fi pusa pe o etajera. Iedera prezinta frunze mari pansate cu galben-crem. Se adapteaza usor ca si planta agatatoare, fiind ideala pentru a impodobi o piesa de mobilier, dezvoltându-se in inaltime. Este o planta nordica, având in permanenta nevoie de aerisire si umiditate.


Trandafirul chinezesc


Ca planta de apartament, este destul de pretentioasa datorita spatiului. Poate atinge chiar si doi metri inaltime. De obicei, trandafirul chinezesc infloreste doar primavara si toamna, dar, cu o lumina adecvata, poate sa infloreasca pe toata durata anului.


Culoarea florilor poate fi variata, cele mai indicate nuante pentru aceasta perioada a anului fiind cele de rosu. Florile sunt asezate in vârful lastarului si dureaza doar o zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS