14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinArta aranjarii mesei

Arta aranjarii mesei

Invitarea prietenilor sau a unor cunostinte sa ia masa la dumneavoastra acasa nu inseamna doar efortul de a gati niste feluri de mâncare cu care sa va incântati invitatii, ci presupune si o mare atentie in amenajarea mesei.


Site-ul www.egirl.ro va propune câteva reguli importante care ajuta la crearea unei senzatii de confort pentru invitati. Nu trebuie sa invitati mai multe persoane decât va permite capacitatea mesei sau a incaperii in care vreti sa va primiti musafirii.


Scaunele trebuie asezate la o distanta optima, astfel incât sa nu fie prea aproape pentru a stânjeni in timpul servirii mesei, dar nici prea departe pentru a incomoda purtarea discutiilor. Fata de masa trebuie sa fie curata si calcata.


Regulile impun urmatoarea asezare a tacâmurilor si a veselei: la dreapta farfuriei se pun lingura de supa, cutitul de peste si cel de carne; la stânga farfuriei se pun furculita de peste si cea de carne. In fata paharelor se asaza furculita, cutitul si lingurita de desert.


Lamele cutitelor vor fi intotdeauna indreptate spre farfurie, iar paharele se asaza in fata farfuriei, de preferat unul pentru bauturi racoritoare si unul pentru vin. Daca se servesc si bauturi tari (whisky, votca etc.) este necesar un pahar special pentru acestea; la fel si in cazul sampaniei.


Insa farmecul unei mese nu tine doar de aranjarea perfecta a elementelor ce o compun; o atmosfera placuta este creata si prin diverse decoratiuni puse pe masa.


Puteti sa aranjati masa prinzând servetelele cu o floare sau asezând pe masa petale de trandafir, vaze cu flori sau un aranjament floral mai complicat (pus de regula intre cele doua rânduri de pahare de o parte si de alta a mesei, de preferat intr-o vaza joasa, pentru a nu stânjeni discutiile). Masa se mai poate decora cu fructiere ce contin fructe de sezon sau bomboniere. Servetelele pot fi pliate in diverse forme complicate, integrate in decor.


De pe masa nu trebuie sa lipseasca: servicii de sare si piper (daca este masa mai mare de sase persoane sunt necesare mai multe) si scrumiere, in cazul in care printre invitati sunt fumatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS