15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIstoria celor mai mari banci din lume

Istoria celor mai mari banci din lume

Amedeo Giannini, fiul unor imigranti italieni veniti in Statele Unite, a fost cel care a infiintat Banca Americii intr-o cârciuma din San Francisco, pe 17 octombrie 1904. In prima zi de functionare a acestei banci, 28 de persoane au depus sume in valoare totala de 8.780 de dolari. In anul 1907, dupa ce orasul a fost afectat de un cutremur, Giannini si-a condus afacerile bancare din strada. Vestea despre infiintarea acestei banci a circulat rapid, asa ca in anul 1916 deja existau câteva filiale, iar in anul 1929 banca era suficient de puternica incât sa faca fata marelui colaps financiar petrecut in timpul Marii Crize Americane. In anul 1928, Giannini a schimbat numele bancii in Banca Americii si acest nume a fost folosit pâna in anul 1963.


Banca Italiei a fost infiintata in anul 1893 prin unirea a trei dintre cele sase unitati bancare existente la acel moment: Banca Nazionale nel Regno d’Italia si alte doua banci toscane.


Banca Angliei a fost infiintata de William Patterson dupa ce regele William al III-lea al Angliei a avut nevoie de bani pentru a putea duce un razboi cu Franta, in anul 1694. Patterson a furnizat fondurile necesare dupa ce regele a ordonat tuturor bijutierilor din tara sa nu mai primeasca depozite de metale pretioase, astfel obligând toti comerciantii sa-si pastreze aurul la nou-creata banca. Aceasta a fost autorizata in anul 1946.


Banca Imperiala a Germaniei (Reichsbank) a fost fondata de Meyer Amschel Rothschild (1743-1812), care si-a pus fiii in fruntea bancilor: Karl a fost numit presedintele Bancii din Napoli, iar Salomon a devenit conducatorul Bancii din Viena. Mai târziu, Edmund Rothschild a devenit presedintele Bancii Germaniei, in timp ce Nathan Rothschild a fost numit presedintele Bancii Angliei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS