13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Cartofi Bamse

Ingrediente: 2 kg de cartofi, 400 g de cascaval, 400 g de sunca presata (se poate folosi sunculita sau jambon presat), 300 g de smântâna, 50 g de unt, o legatura de marar, sare, piper.


Mod de preparare: Cartofii se fierb in apa cu sare, se racesc si se taie felii rotunde. Cascavalul se taie felii foarte subtiri (cu aparatul de decojit legume), sunca presata se taie si ea in felii foarte subtiri (ca la aparatul de feliat). Se face un dressing din smântâna, sare, piper si mararul taiat marunt. Se unge un vas termorezistent cu unt si se asaza cartofii taiati felii; peste acestia se toarna mai mult de jumatate din dressing; se adauga jumatate din cascavalul taiat felii astfel incât sa acoperim toata suprafata; la fel procedam si cu intreaga cantitate de felii de sunca presata, peste care adaugam cascavalul ramas. Se introduce vasul in cuptorul incins si se lasa la foc mic pâna se formeaza deasupra o crusta aurie semicrocanta. Se scoate vasul de la cuptor si se portioneaza imediat cu un cutit ascutit.


Mod de servire: Se servesc fierbinti, cu dressingul de smântâna ramas deasupra. Pot fi serviti ca aperitiv cald sau ca garnitura la un fel principal usor.


Complexitate: Medie


Durata: 45 de minute


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS