10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncare ardeleneasca la restaurantul Rex

Mâncare ardeleneasca la restaurantul Rex

La restaurantul Rex, care anunta inca de la intrare specificul ardelenesc pe care il promoveaza, am avut placerea sa descopar ca bucataria acestei regiuni a tarii inseamna mai mult decât slana, ceapa si palinca. 


Desi ma asteptam ca, prin specificul adoptat, sa intru intr-o sala al carei design sa ma faca sa ma gândesc la Ardeal, la traditie, am avut surpriza sa dau peste un bar, amenajat in tendinte moderne. Ceea ce asteptam eu sa vad am descoperit la subsolul localului, dupa ce am traversat barul, am descoperit terasa (inchisa in aceasta perioada) si am coborât pe scarile interioare: mobilier din lemn, pereti impodobiti cu obiecte de artizanat si câteva baloane, ramase probabil de la ultimul eveniment mai deosebit (nunta sau botez) gazduit de crama de la Rex.


Am analizat meniul care, pe lânga mâncaruri traditional ardelenesti sau oltenesti, contine si preparate specifice tarilor europene. Dezamagirea a venit insa când am fost gata sa comandam. Ospatarita, careia i-am acordat circumstante atenuante doar pentru ca am aflat ca lucreaza de numai doua luni la Rex, s-a dovedit a fi slab pregatita pentru a face fata unor clienti care nu se multumesc doar cu o friptura, o garnitura de cartofi prajiti si o salata. Am fost dezamagita sa descopar ca preparate ca „parmachef“ reprezinta un adevarat mister pentru ospatarita novice, care ne-a lasat sa asteptam cât timp s-a deplasat pâna la bucatarie sa intrebe daca acest fel de mâncare se face la ei (desi era trecut in meniu). Si dezamagirea nu s-a terminat aici. Decisa sa manânc ceva ardelenesc, am ales o friptura ardeleneasca (asteptându-ma sa fie vorba doar despre carne) si am comandat, in plus, o garnitura de cartofi si o salata. Abia dupa o alta vizita a ospataritei in bucatarie am aflat ca aceasta titulatura din meniu – „friptura ardeleneasca“ – ascunde un meniu complet – carne, cartofi si salata de varza. Eu n-as fi avut de unde sa stiu, dar ospatarita care mi-a luat comanda de friptura si garnitura de cartofi si salata are vreo scuza? Am depasit insa momentul vizibil jenant pentru ospatarita si am iertat-o pentru ca m-a anuntat din timp, fara sa fiu nevoita sa ma trezesc ca trebuie sa fac fata unor portii duble de cartofi si de salata.


Si mâncarea nu a fost rea: poate prea mult „facuta“ friptura, dar sa zicem ca bucatarul nu avea de unde sa stie cum imi place mie…


In timp ce am ajuns, intr-un final, sa mai si mâncam, am avut ocazia sa ascultam si formatia care cânta la Rex indiferent de ziua saptamânii si de numarul de clienti din restaurant.


Preturile sunt acceptabile, iar toaleta, desi utilata modern, nu mi-a lasat impresia ca ar fi foarte bine ingrijita.


Propriul site


Rex are propriul site: www.restaurantrex.ro. Exista si optiunea de a face observatii referitoare la felul in care ai fost tratat la Rex. Pe acelasi site poti face si rezervari on line, completând un formular.


Restaurant Rex


Calitatea preparatelor                                   Gustoase


Comportamentul personalului                          „Absent“


Atmosfera                                                    Calda


Preturi                                                         Acceptabil


Curatenie toaleta                                         Satisfacator

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII