21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOpen House - o petrecere pentru a-ti vinde casa

Open House – o petrecere pentru a-ti vinde casa

Ultima noutate in materie de vânzari vine, cum era si de asteptat, din Statele Unite si se refera la piata imobiliara. Este vorba de asa numita Open House, in traducere „Casa deschisa“.


Este vorba de mania americanilor de a deschide portile propriei casei tuturor curiosilor si posibililor cumparatori, fara o intâlnire prestabilita si fara o invitatie specifica. Ideea a fost prinsa din zbor de agentii imobiliari de pe Batrânul Continent.


„Este vorba de un mod corect de a vinde si de a cumpara in cel mai scurt timp posibil. In plus, cumparatorii au posibilitatea de a se simti liberi, putându-se astfel raporta la atmosfera in liniste si cu o anumita autonomie“, a spus un agent imobiliar din Italia. Evenimentul este pregatit cu atentie si mediatizat in reviste si pe internet, nu doar la rubricile de profil, ci si la cele ce se refera la evenimente publice. La intrarea casei, se plaseaza un panou in care persoanele interesate sunt invitate sa intre si sa viziteze locuinta.


„Ziua usilor deschise“


Spre deosebire de Statele Unite, unde petrecerea se desfasoara in doua faze (o prima invitatie colectiva, in timp ce a doua reuneste agentii si publicul), in Italia, „Open house“ presupune o unica intâlnire. Pe de o parte aceasta formula oglindeste noutatea fenomenului si pe de alta surprinde spiritul real al unei petreceri imobilare: incheierea unei tranzactii in cât mai scurt timp.


„Cea mai mare teama a celor care vor sa vânda consta in faptul ca nu stiu cine se va prezenta, mai ales in cazul apartamentelor de lux“, spune un alt agent imobiliar. Si pentru a depasi acest scepticism in legatura cu noua forma de vânzare, agentia cere mereu prezenta proprietarului, care se simte astfel mai linistit, precum si prezenta a doi agenti, unul la intrarea in cladire, care ia numele si numarul de telefon al celor care se prezinta sa vada imobilul, si un altul la apartament, care conduce clientii.


Afaceri la domiciliu


„Dupa ce completeaza un formular pentru a afla cine e clientul, are loc o vizita personala, care ii permite proprietarului sa dedice un pic de timp fiecarui vizitator. Exista apoi posibilitatea de a mai sta câteva minute prin preajma si de a arunca o privire in apartament, de a savura un aperitiv si de a schimba câteva cuvinte cu cei prezenti“, a povestit un organizator de astfel de petreceri. Si daca la sfârsitul zilei, apartamentul ramâne nevândut, „se continua cu metodele normale, fiind dificil sa se mai organizeze alt «Open house»“, este de parere Yari Politi, specializat in noua tehnica de vânzare. „In sectorul imobiliar nu este considerat un esec, pentru ca este frecvent ca vizitatorii si alti oameni care au aflat despre vânzare sa vina dupa câteva zile pentru a inainta o oferta“, a mai precizat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU