10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSi barbatii vor sa slabeasca

Si barbatii vor sa slabeasca

Dupa vârsta de 30 de ani, multi barbati constata cu tristete ca silueta din tinerete se „implineste“ pe zi ce trece, cântarul arata din ce in ce mai multe kilograme, iar cureaua pantalonilor trebuie largita din ce in ce mai mult. Daca exercitiul fizic este esential pentru eliminarea „greutatilor“ suplimentare, nu mai putin important este si regimul alimentar. In cazul barbatilor, pentru a fi eficienta, cura de slabire trebuie sa tina seama de particularitatile metabolismului masculin. Tocmai de aceea, site-ul www.meridianul.com va prezinta câteva sugestii referitoare la modul in care trebuie alcatuit regimul de slabire pentru a fi incununat de succes.


Calitatea caloriilor. Ca sa slabiti este important sa reduceti mai ales caloriile provenite din grasimi si sa cresteti numarul celor provenite din proteine. Astfel, 20 la suta din aportul caloric trebuie sa provina din grasimi, 15 la suta din proteine, iar restul de 65 la suta din glucide.


Mesele de seara. Trebuie sa fie reduse cantitativ. Metabolismul scade in cursul noptii si nu poate sa „arda“ surplusul de calorii.


Micul dejun. Este cel mai important intr-un regim de slabire. Masa de dimineata trebuie sa contina un fruct (de preferat portocala sau grepfrut), 40-50 de grame de pâine integrala (sau cereale), 40 de grame de brânza slaba, 10 grame de grasimi de diferite feluri (animale si vegetale), 200 de mililitri de lapte sau iaurt si o ceasca de ceai sau cafea slab indulcite.


Patru mese pe zi. In locul „gustarilor“ presarate pe tot parcursul zilei este mai bine sa mâncati doar de patru ori pe zi. Pentru masa de prâz, in locul mititeilor, cârnatilor sau mâncarurilor cu mult sos, cartofi prajiti si bere, optati mai degraba pentru un meniu cu cât mai putine grasimi. Este indicat pestele sau carnea de pui, iar in loc de bere, un suc de rosii, de fructe sau apa minerala.


Brânza. Este cea care produce cele mai multe „greutati“ intr-un regim de slabire. Locul ei este mai degraba la masa de dimineata (40-50 de grame), iar procentul de grasime din continut este bine sa nu depaseasca 20 la suta.


Pâinea. Trebuie redusa cantitativ la mesele de prânz si seara (in loc de patru felii la o masa, mâncati doar doua). De asemenea, in loc de pâine alba este bine sa optati pentru cea integrala sau graham.


Berea si vinul. Sunt cei mai mari inamici ai siluetei barbatilor. Este recomandat doar un pahar de vin rosu pe zi, eventual la masa de prânz. Bauturile alcoolice trebuie inlocuite cu apa minerala si sucuri naturale.


Medicamentele. Antiinflamatoarele, antidepresivele, corticoizii, anticoagulantele, sedativele si tranchilizantele pot determina cresteri in greutate. De aceea trebuie sa consultati medicul in cazul in care vi se prescrie un tratament cu astfel de medicamente.


Vitamina C, complexul de vitamine B si cromul ajuta la scaderea in greutate.


Exercitiile de forta. Efectuate cel putin de trei ori pe saptamâna (cu exceptia cazurilor când nu sunt contraindicate), ele determina cresterea mai intensa a metabolismului, chiar si dupa incetarea exercitiilor, spre deosebire de alte sporturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS