21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMituri... despre frumusete

Mituri… despre frumusete

Aveti noua afirmatii. Dumneavoastra cum le considerati? Adevarate? False? Aflati, de la www.idieta.ro, variantele corecte ale celor noua mituri despre ingrijirea tenului si aplicati-le in ingrijirea de zi cu zi.


1. Nu ar trebui sa folositi crema de fata pâna la vârsta de 25 de ani.


Fals. Nu vârsta indica necesitatea folosirii cremei de fata, ci tipul de ten. Daca aveti un ten uscat, sensibil, va trebui sa folositi o crema hidratanta, indiferent ca aveti 14 sau 30 de ani. Nu exista contraindicatii pentru folosirea cremelor hidratante inca din copilarie, mai ales daca tenul cere aceasta ingrijire in plus.


2. Nu ar trebui sa folositi crema de fata daca aveti tenul gras.


Fals. Tenul gras care nu este hidratat va avea tendinta sa produca mai mult sebum pentru a compensa. Daca aveti tenul gras, folositi o crema pe baza de apa, special conceputa pentru tipul dumneavoastra de ten si care sa nu va astupe porii, ducând astfel la formarea de puncte negre si cosuri (noncomedogenic). In acest fel va veti hidrata tenul, care va produce mai putin sebum, deci veti scapa si de neplacutul aspect lucios al fetei.


3. Cremele hidratante se folosesc doar iarna.


Fals. Cremele hidratante se folosesc in orice sezon, in functie de cerintele tenului. Unele tipuri de ten sunt deosebit de uscate chiar si pe timpul verii. Ideal ar fi ca pe timpul verii si al iernii sa utilizati o crema cu factor de protectie solara.


4. Cremele hidratante nu sunt neaparat grase.


Adevarat. Chiar daca aveti pielea excesiv de uscata, nu trebuie sa folositi o crema foarte grasa. Hidratarea trebuie realizata cu ajutorul unui produs lejer, care sa lase pielea mai supla, fina, cu o textura uniforma.


5. Este indicat sa schimbati produsele de ingrijire a tenului la fiecare sase luni, pentru ca pielea sa nu se obisnuiasca.


Fals. Daca veti gasi o gama de ingrijire perfecta pentru tenul dumneavoastra nu o schimbati.


6. Cremele de fata nu ar trebui sa contina parfum, deoarece pot irita pielea.


Fals. Depinde de tipul tenului. Tenul normal tolereaza cremele care contin parfum, dar daca aveti tenul sensibil sau suferiti de vreo afectiune a tenului ar trebui sa folositi in exclusivitate creme fara parfum.


7. Cremele antirid sunt destinate celor care au peste 50 de ani.


Fals. Chiar daca nu ati implinit inca 30 de ani, puteti incepe sa utilizati creme antirid pentru a ameliora liniile fine din zona ochilor sau pentru a uniformiza pigmentatia tenului.


8. O crema puternic hidratanta este suficienta pentru ingrijirea zonei de sub ochi.


Adevarat. Daca nu aveti la indemâna un produs special pentru zona ochilor, mai bine folositi un hidratant normal. Totusi, se recomanda utilizarea unor creme speciale pentru ca zona ochilor este mai sensibila si are nevoi diferite fata de restul tenului.


9. Daca folositi in exces crema pentru zona ochilor, s-ar putea sa va treziti cu ochii umflati sau cu pielea iritata.


Adevarat. O cantitate prea mare de crema aplicata pe zona ochilor va poate cauza iritatii. Oricum, zona este asaltata zilnic de produse cosmetice: mascara, fard, anticearcan, demachiant. Daca aveti mereu ochii umflati si iritati, ar trebui sa reduceti numarul si cantitatea de cosmetice pe care le folositi zilnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS