10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDetoxificare de sezon: strugurii!

Detoxificare de sezon: strugurii!

De fiecare data când porniti la drum cu o dieta, ar trebui sa gasiti cât mai usor toate alimentele cerute. Si cum in aceasta perioada pietele sunt pline de struguri care mai de care mai frumosi si mai deliciosi, ce-ar fi sa incercati chiar de azi o cura de detoxificare? Propunerea vine de la www.idieta.ro.


Beneficiile unei diete cu struguri sunt multiple: veti slabi, veti avea un somn mai odihnitor, veti visa mai mult si veti avea cel mai inalt nivel de energie din ultimul timp. Pentru a obtine rezultate remarcabile va trebui sa respectati câteva reguli simple. Cura de struguri se bazeaza exclusiv pe consumul acestor fructe si poate tine una, doua saptamâni. Nu se recomanda marirea perioadei de dieta sub nici o forma si ar trebui sa cereti initial sfatul unui medic.


Pregatirea organismului pentru aceasta dieta se face prin consumul zilnic a doua pahare de apa plata dimineata pe stomacul gol, timp de una, doua zile si apoi apa plata cu zeama de la o lamâie pentru inca doua – trei zile. Acest ritual va feri organismul de complicatii, nu vor exista bacterii si fermentatie, iar strugurii isi vor incepe „treaba“ mai repede.


In timpul dietei se vor consuma unu – doua pahare cu apa plata rece in fiecare dimineata. Dupa jumatate de ora se pot mânca primii struguri. Trebuie sa fie spalati foarte bine si este indicat sa-i mâncati cu tot cu seminte. Pot fi folositi orice fel de struguri si puteti schimba mereu soiul, pentru a nu va plictisi de aroma. Se manânca o portie de struguri la fiecare doua ore.


La inceput consumati cantitati mai mici de struguri (450 de grame in prima zi), pentru ca apoi sa cresteti cantitatea treptat (pâna la maximum 1,8 kg pe zi).


Organismul poate avea mai multe reactii in timpul dietei, de „curatare“ si chiar slabire excesiva. Daca nu suferiti de boli grave, aceasta slabire nu va va afecta sanatatea. De aceea este indicat sa vorbiti cu medicul dumneavoastra inainte de a urma cura de struguri.


Dupa aceasta dieta se vor introduce treptat alte fructe proaspete, lapte degresat si brânza light. Este important sa continuati sa mâncati struguri dimineata, iar apoi, in timpul zilei sa mâncati si alte alimente. Daca in prima faza puteti mânca doar struguri, gasiti aici un exemplu de meniu pentru faza a doua, când aveti voie sa introduceti si altceva in alimentatia dumneavoastra.


• Ora 8.00: struguri


• Ora 10.00: o para, o banana sau doua piersici


• Ora 12.00: struguri


• Ora 14.00: lapte sau brânza degresata


• Ora 16.00: struguri


• Ora 18.00: portocale, grapefruit sau prune


• Ora 20.00: struguri


Daca vi se pare prea putin, puteti urma o alta dieta in care pe lânga struguri veti introduce orice alimente care se pot mânca negatite: fructe, salate, nuci, brânza, lapte, iaurt, miere, ulei de masline. Pentru a va creste rata metabolismului va trebui sa acordati un timp mai indelungat digestiei, deci veti mânca la fiecare trei ore. Veti avea succes si cu o dieta mixta, de intretinere.


Mic dejun: fructe (puteti mânca orice cantitate de struguri, mere, grapefruit sau prune)


Prânz: legume fierte, 100 g carne de pui la gratar


Cina: salata (fructe sau legume), fara sare


Gustare: struguri, in orice cantitate.


Johanna Brandt, cea care a pus bazele dietei cu struguri, considera sapte elemente ca fiind extrem de importante intr-o cura de slabire: 1. Postul (cu cât mâncati mai putin cu atât mai bine, dar nu sa va infometati); 2. Aerul (nepoluat!); 3. Apa (plata cu lamâie); 4. Lumina soarelui (mergeti pe jos minimum jumatate de ora zilnic); 5. Exercitiile fizice (mers pe jos, alergare usoara); 6. Hrana (alimentatie corecta si cât mai naturala); 7. Psihicul (optimism si buna dispozitie).


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS