16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDurerea de cap, o problema din antichitate

Durerea de cap, o problema din antichitate

In general, durerile de cap sunt doar niste mici neplaceri pe care trebuie sa le suportam – cu exceptia cazurilor in care suntem torturati de suparatoarele migrene. Pentru durerile de cap obisnuite exista o multime de leacuri si cauze ciudate si trasnite.


Cele mai multe dureri de cap sunt asociate cu blocarea vaselor de sânge de la nivelul capului, asa ca o ceasca de cafea poate face minuni. Cafeina ajuta la dilatarea vaselor de sânge si sporeste totodata absorbtia pastilelor (daca ati luat medicamente pentru durerea de cap).


Din pacate, singurul remediu pentru asa-numita „durere rece“ este sa asteptati sa va incalziti, acest lucru ar trebui sa se intâmple in câteva minute. Acest tip de durere de cap apare când mâncati alimente reci, de exemplu, inghetata. Când alimente sau bauturi foarte reci ating cerul gurii, sunt stimulati nervii responsabili cu vasele de sânge de la nivelul capului, iar acestea se umfla cauzând o presiune in mijlocul fruntii.


Cefaleea in ciorchine poate fi la fel de insuportabila ca si migrenele, numai gândindu-ne cât este de persistenta. Durerea apasatoare pe care o simtim in tâmple poate aparea si disparea de mai multe ori pe zi si se poate repeta zile sau luni la rând. In mod surprinzator, cercetatorii estimeaza ca 93% dintre victimele cefaleei sunt barbati.


In vremurile „de mult apuse“, durerile de cap erau deseori vindecate prin aplicarea unei cataplasme cu planta numita urechelnita, din familia Crassulaceae, care se gasea printre placile de ardezie ale acoperisurile caselor. Fara indoiala, acest leac era mult mai eficient decât lavanda cu care doamnele din vremea reginei Victoria isi tamponau tâmplele.


Totusi, câstigatori la capitolul „metode simple de vindecare a durerii de cap“ sunt chinezii. In vechime, acestia pur si simplu mânuiau armele pentru câteva minute. Desi pare ciudat, fluxul sanguin se imbunatatea prin acest exercitiu, iar durerile de cap cauzate de circulatia lenta a sângelui erau astfel vindecate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS