16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinParada rochiilor de ciocolata

Parada rochiilor de ciocolata

Moda, in zilele noastre, a depasit cu mult traditionalele colectii realizate din materiale clasice. La Paris, a fost prezentata in cadrul celui de-al 12-lea Salon al Ciocolatei o colectie in care hainele au fost realizate exclusiv din ciocolata.


Cu siguranta, nimeni nu ar zice nu daca ar avea posibilitatea sa poarte un obiect vestimentar realizat din ciocolata. Probabil, cel mai greu ar fi sa reziste tentatiei de a nu gusta macar putin din bluza sau rochia pe care ar purta-o.


Peste 130 de producatori de ciocolata s-au reunit cu ocazia celui de-al 12-lea Salon al Ciocolatei, care s-a defasurat sub egida „Cele patru anotimpuri“ in perioada 28 octombrie – 1 noiembrie. La eveniment au participat producatori de ciocolata de marca atât din Franta, cât si din Germania, Belgia, Italia, Elvetia, Canada, Japonia, Rusia, Siria, si producatori de cacao din Madagascar, Coasta de Fildes, Bolivia, Venezuela si Cuba. Ca in fiecare an, unul dintre momentele cele mai asteptate ale salonului a fost prezentarea de rochii realizate din ciocolata. Acestea au purtat semnatura unor creatori de moda de renume precum Jérôme Lhuillier, Régina Rubens, Agatha Ruiz de la Prada si altii.


Un tricou realizat din ciocolata va fi vândut la licitatie in favoarea organizatiei „La Voix de l’Enfant“ (Vocea Copilului), care sarbatoreste in acest an 25 de ani de existenta.


Personalitati in rochii de ciocolata


Multe personalitati din domeniul muzicii, cinematografiei, televiziunii si modei au jucat rolul de manechin pentru o seara, defilând in ineditele creatii realizate in intregime din ciocolata. Printre protagonistii paradei s-au numarat actrita Anne Roumanoff, cântareata Olivia Ruiz, prezentatorul de televiziune Vincent Mac Doom, fosta Miss Franta si Miss Europa, Elodie Gossuin, cântareata Sofia Essadi, Bluebell Girls, animatoarele Olivia Adriaco si Sandrine Quétier, pictorita Eva Kowalewska si alte 23 de modele profesioniste. Olivia Ruiz a purtat o rochie-corset realizata de Story Tailors, facuta din ciocolata marca Jacques Bellanger, iar Vincent Mac Doom a fost transformat in „Wonder Man“ de catre Alexandre Barthet, care a folosit ciocolata produsa de compania lui Franck Daubos.


In cazul in care va veti gândi sa purtati o rochie sau un costum realizat din ciocolata, organizatorii au oferit un sfat: evitati locurile calde si aglomerate deoarece riscati ca vesmintele dumneavoastra sa inceapa sa se topeasca sau ca vreo persoana cuprinsa de pofta de ciocolata sa va smulga pur si simplu hainele.


In cadrul evenimentului au fost acordate si „Premiile ciocolatei 2006“, prin care au fost recompensati cei mai buni producatori de ciocolata si cei mai buni patiseri. De asemenea, au avut loc tot felul de expozitii cu posibilitatea de a degusta produsele. Pentru prima data in cadrul Salonului de Ciocolata, libraria pariziana La Hune a prezentat o colectie de carti de patiserie si despre folosirea ciocolatei in bucatarie, si nu numai. De asemenea, vizitatorii au avut posibilitatea sa descopere cultura tarilor producatoare prin intermediul spectacolelor de cântece si dansuri si sa aleaga o Miss Cacao.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS