10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiorba de afumatura in oala sub presiune

Ciorba de afumatura in oala sub presiune

Durata: 1 h 15 min


Ingrediente: 1,5 kg garf afumat, 2 morcovi, 2 radacini de pastârnac, 2 cepe, 1 ardei gras, 2 oua, 2 linguri orez, 7 boabe de piper, 3 rosii, lamâie sau otet, verdeata


Complexitate: medie


Mod de preparare:


Se pun in oala sub presiune garful afumat, dupa ce a fost taiat si spalat, zarzavaturile curatate si tocate cubulete, inclusiv rosiile fara pielite, si boabele de piper, se lasa aproximativ o ora sa fiarba, dupa care se raceste oala, se scoate capacul si se dezoseaza afumatura. Se pune din nou la fiert fara capac si, când da in clocot, se adauga orezul curatat si spalat. Intre timp se bat cele doua oua intr-un vas in care adaugam si zeama de lamâie sau otetul si, când orezul este fiert, se drege ciorba cu acest amestec. Se da in clocot si se ia de pe foc. Dupa zece minute se presara verdeata tocata marunt.


Mod de servire: calduta, cu ardei iute.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU