10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFursecul cu ciocolata

Fursecul cu ciocolata

Fursecul cu ciocolata, unul dintre dulciurile favorite ale copiilor si adultilor deopotriva, a fost „inventat“ din intâmplare de o bucatareasa.


In 1930, Ruth Wakefield, de la hotelul Toll House Inn, Massachusetts, a decis sa-si „imbogateasca“ fursecurile cu unt cu bucatele de ciocolata, rupte dintr-o tableta Nestle. Prajiturile care au rezultat au devenit atât de populare, incât au intrat in atentia companiei Nestle, care a negociat drepturile pentru delicioasa reteta. Pentru a facilita comercializarea noilor fursecuri, Nestle a creat, in 1939, niste drajeuri de ciocolata pe care le-a ambalat la fel ca pe ciocolatele pe care le produceau. Din momentul in care au obtinut reteta, compania Nestle a numit noile dulciuri „Fursecuri Toll House“.


Fulgii de ciocolata au un continut mai mic de unt de cacao decât ciocolata pura si din aceasta cauza ei isi pastreaza forma când sunt copti in prajituri, briose si alte bunatati. Aluatul din prajituri contribuie si el la mentinerea formei fulgilor de ciocolata, insa acestia se topesc daca se rupe un fursec proaspat scos din cuptor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS