Acasă Magazin In cautarea bonei perfecte

In cautarea bonei perfecte

Perioada concediului postnatal a trecut aproape fara sa va dati seama si, nu peste mult timp, va trebui sa va reluati serviciul. Chiar daca nu va surâde deloc ideea de a-l lasa pe micut „pe mâini straine“, sunteti constienta ca este inevitabil sa gasiti o bona. Dar cum va puteti asigura ca este o persoana competenta si de incredere, din moment ce nu ati mai fost niciodata in situatia de a cauta pe cineva care sa se ocupe de micut? Site-ul www.eva.ro va ajuta ce sa cautati si de unde sa incepeti.


Ideal ar fi ca persoana respectiva sa va fie recomandata de cineva cunoscut si de incredere. Referintele sunt foarte importante. Prin urmare, primele telefoane trebuie date prietenilor, rudelor si vecinilor care au copii si care, la rândul lor, au apelat la bone. Intrebati-i daca va pot furniza numarul de telefon al persoanei respective. De asemenea, luati in calcul optiunea agentiilor de plasare a fortei de munca, insa este de preferat sa dati dovada de maxima precautie si chiar suspiciune fata de anunturile persoanelor particulare, care apar uneori in rubricile „Cereri serviciu“.


Treaba dumneavoastra nu este nici pe departe incheiata – de fapt, este abia la inceput. Simplul fapt ca o femeie este disponibila pentru acest post nu o califica automat ca fiind o bona potrivita pentru micut. De exemplu, daca aveti un copil in vârsta de câteva luni, asigurati-va ca persoana respectiva are experienta in ceea ce priveste ingrijirea bebelusilor.


Punctualitatea reprezinta un indiciu util in ceea ce priveste maturitatea si responsabilitatea candidatei. In cazul in care aceasta intârzie la intâlnirea cu dumneavoastra, este de preferat sa renuntati si sa cautati pe altcineva. Fiti atenta si la tinuta vestimentara – nu inseamna ca este recomandat sa alegeti pe cineva careia nu-i pasa de cum arata, dar nici pe o femeie cu o infatisare stridenta. Nu uitati ca ea va trebui sa fie un model demn de urmat de catre prichindel!


O alta calitate eliminatorie este onestitatea. Este adevarat ca nu va puteti da seama de la prima vedere daca persoana respectiva este de incredere – inclusiv din acest punct de vedere. Tocmai de aceea cel mai bine este sa o angajati pe baza unor recomandari prealabile sau prin intermediul unei agentii de plasare.


Când stabiliti prima intâlnire („interviul de angajare“, de fapt), gânditi-va ca pentru posibila viitoare bona nu este o situatie prea comoda: este un mediu cu totul nou pentru ea, stie ca fiecare gest si vorba ii sunt atent urmarite si este constienta ca este posibil ca micutul sa nu o placa – un aspect care uneori nu are nici o legatura cu insusirile si calificarile ei. Daca stiti ca prichindelul dumneavoastra este ceva mai pretentios si mofturos, este bine sa o preveniti asupra acestui aspect. Ar fi bine sa-i spuneti la telefon, inainte de a va intâlni, câti ani are copilul (sau câte luni), pentru ca unele bone nu-si asuma responsabilitatea de a avea grija de un sugar.


Sa presupunem ca ati ajuns la o intelegere si bona urmeaza sa-si preia in curând noile atributii. Dar, in cadrul discutiei, nu uitati sa-i vorbiti despre regulile pe care va trebui sa le respecte. Acestea pot varia de la caz la caz, insa iata câteva aspecte de care este bine sa tineti cont:


• Daca doreste sa primeasca prieteni in vizita, este obligatoriu sa va ceara acordul in prealabil.


• Telefoanele nu sunt permise in timp ce copilul doarme.


• Nu este permisa vizionarea programelor de televiziune care au continut cu tema sexuala sau de violenta.


Nu uitati sa mentionati…


Dincolo de regulile de baza, experienta bonei ar trebui sa fie placuta, asa incât asigurati-va ca ii spuneti de unde sa-si ia mâncare si suc, aratati-i cum functioneaza telecomanda si orice alta aparatura electronica pe care o aveti si de care ii permiti sa se foloseasca. De asemenea, asigurati-va ca stie numarul dumneavoastra de telefon – atât de la celular, cât si de la birou.

Exit mobile version