Acasă Magazin Culorile toamnei in machiaj

Culorile toamnei in machiaj

E deja mijlocul toamnei, soarele ne mai rasfata putin, dar a inceput sa se raceasca ziua, iar diminetile si serile sunt de-a dreptul friguroase uneori.


De aceea trebuie sa aveti mai multa grija de tenul dumneavoastra, sa-l protejati de frigul care poate duce la ingreunarea circulatiei sângelui, deoarece apare vasoconstrictia, ceea ce duce si la spargerea unor vase si aparitia rozaceei. Si nu trebuie sa renuntati nici la protectia fata de razele ultraviolete care nu dispar din spectrul solar si duc la imbatrânirea pielii. Site-ul www.ele.ro va ajuta sa aratati impecabil toamna aceasta si in functie de tendintele in materie de machiaj ale sezonului.


In primul rând, trebuie sa folositi o crema adaptata tenului dumneavoastra, care sa-l si hidrateze si sa-l protejeze fata de factorii de mediu. Iar apoi sa folositi fondul de ten, in nuanta apropiata de cea a pielii, sa nu incercati sa „prelungiti“ bronzul care a disparut printr-un machiaj cu tonuri mai inchise, ceea ce are un efect discordant si inestetic.


Dar, ultimul „trend“ in domeniu este crema de zi, hidratanta si protectoare, cu pigmenti de culoare, care se si adapteaza culorii pielii. Peste aceasta, un „voal“ de pudra fixeaza machiajul si-l finiseaza; e cel mai indicat sa folositi una transparenta, care sa nu incarce tenul. Urmeaza apoi machiajul diferentiat, pentru fiecare culoare de par sau ochi.


Daca pentru obraji un fard in tonuri de piersica, usor spre bronz, e potrivit in majoritatea cazurilor, in privinta ochilor lucrurile se complica. E stiut ca nuantele deschise dau luminozitate privirii (roz, oranj, gri deschis), iar cele inchise (negru, maro, kaki, albastru inchis) dau profunzime, intensitate si mister intregii infatisari.


Pentru armonizarea cu parul e mai simplu: la par cu nuante mai deschise, de la blond pâna la satenul deschis, se pot folosi culori „tari“, iar pentru parul de la brunet pâna la castaniu inchis sau roscat se recomanda sa folositi nuante mai suave, discrete.


Ochii caprui se asorteaza cu bej, maro, kaki, verde, albastru, portocaliu sau negru-carbune. Cei verzi se potrivesc cu tonurile de mov, kaki, rosu, portocaliu, sau nuante de pruna si piersica. Pentru un iris albastru, culorile potrivite sunt: roz, lila, pruna, mov, gri, fumuriu, auriu. In final, ochii negri sunt pusi in valoare de verde, albastru, gri sau piersica.

Exit mobile version