11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCraiovenii cheltuiesc de ziua lor

Craiovenii cheltuiesc de ziua lor

De cum mesterii populari si-au etalat produsele pe esplanada Teatrului National „Marin Sorescu“, craiovenii s-au si inghesuit sa-si desfete privirile sau chiar sa cumpere câte ceva. 


O data pe an, mesteri populari din intreaga tara se aduna la Craiova pentru a se mândri cu rezultatele muncii lor. Unii isi aduc si diplomele obtinute intre timp pentru a-i convinge pe ceilalti de valoarea produselor cu care au venit in fata oltenilor. Si chiar daca nu intentionati sa cumparati nimic, o data ce ati aruncat o privire la marfa expusa pe taraba cu siguranta veti gasi vreun obiect care sa va fie pe plac.


De fapt, Târgul Mesterilor Populari este un bun prilej pentru a va decora locuinta. In ceea ce priveste preturile, acestea sunt in functie de buzunarul fiecaruia. Cele mai ieftine sunt farfuriile decorative de dimensiuni mici, care pot fi achizionate cu doar 1,5 RON. In caz ca vreti sa va impodobiti peretii cu farfurii atent pictate, dar de marimi mai mari atunci va trebui sa scoateti din buzunar cel mult 30 RON. Pentru cei care sunt curiosi in ceea ce priveste tehnica folosita in sculptarea lemnului, au chiar ocazia sa vada câtiva mesteri lucrând la masuta lor. Si chiar daca este nevoie de multa atentie si pricepere pentru a da o forma bucatii de lemn, astfel de sculpturi nu au preturi piperate.


O ie costa 70 RON


Tot in cadrul obiectelor decorative intra si icoanele pe lemn sau pe sticla care pot fi achizitionate la preturi care pornesc de la 40 RON si pot depasi usor 150 RON. Daca iubiti stilul rustic, atunci cu siguranta aveti ocazia sa faceti câteva cumparaturi utile. Stergare viu colorate, covoare taranesti, toate sunt disponibile in modelele din cele mai variate. Preturile acestora depasesc insa 100 RON.


Suporturile din lemn pentru ghivece de flori sunt deopotriva practice si decorative intr-o locuinta, iar preturile variaza intre 40 si 150 RON, in functie de marime. Mult mai putin vor cheltui insa cei care vor sa achizitioneze câteva suveniruri: fluierele din lut costa 2 RON, candelele 15 – 25 RON, cosulete impletite: 4 – 15 RON, canutele din lut: 1 – 3 RON.


De pe tarabe nu puteau lipsi nici obiectele de uz gospodaresc: linguri sau furculite de lemn, strachini, boluri imense, postavi, oale de lut (in care batrânii obisnuiau sa-si fiarba mâncare pe vatra), solnite toate sunt disponibile in modele din cele mai variate. Interesant este faptul ca pretul acestora este destul de mic: o lingura poate fi achizitionata pentru 1 RON, iar o oala din lut, de dimensiune medie, costa 12 RON.


Si obiectele vestimentare inspirate din portul traditional merita o atentie deosebita, mai ales ca si in acest sezon se poarta stilul „vintage“. Iile, cu sau fara broderii, au preturi pornind de la 70 RON, dar exista si rochii sau costume de fuste si bluze croite dupa modelul hainelor pe care le purtau strabunicile noastre. Iar daca v-ati achizitionat o ie, atunci trebuie neaparat sa o purtati cu o traista viu colorata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS