13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Primaria Craiova isi trage club sportiv


Sporturile din afara fotbalului ar putea fi atrase, in Craiova, sub aripa municipalitatii, prin infiintarea unui club sportiv de drept public, este de parere Radu Teodor, consilierul personal al primarului Antonie Solomon. El a intocmit deja un raport de specialitate prin care, sub tutela juridica a Legii educatiei fizice si sporturilor, solicita legislativului craiovean sa aprobe infiintarea si finantarea unei institutii publice numite Sport Club Municipal Craiova, persoana juridica in subordinea consiliului local. „Este cunoscut ca majoritatea cluburilor din Banie nu mai au bani pentru performanta. Ar fi pacat sa nu intervenim atâta vreme cât reglementarile ne permit“, a aratat consilierul Radu. Potrivit proiectului, administratia publica va trebui sa asigure conditiile organizatorice si materiale de practicare a sporturilor si sa finanteze de la bugetul local si din sponsorizari activitatea noii structuri.


Mosia Baniei, recântarita


Domeniul public si cel privat de pe teritoriul administrativ al Baniei vor fi inventariate pâna la 15 noiembrie, au aratat specialistii Primariei Craiova. Intr-o prima faza sunt centralizate toate hotarârile de consiliu local prin care suprafete din domeniul public al statului au trecut in zestrea privata a municipalitatii, din 2002 si pâna astazi, dupa care teoria va fi verificata in teren printr-o inventariere. „Datele vor fi furnizate Ministerului Administratiei si Internelor, care va initia demersuri pentru o hotarâre de guvern, de atestare a bunurilor domeniului public“, a declarat Ovidiu Vanghelie, directorul Directiei patrimoniu a Primariei Craiova. Mentionam ca ultima atestare a fost emisa in 2002, prin HG nr. 965, care a cuprins domeniul public al judetului Dolj, precum si al municipiilor, oraselor si comunelor din Dolj.


Traficul in centru ar putea fi interzis


Soferii isi vor lua adio de la condusul pe strada A.I. Cuza intre Universitate si fostul hotel Palace, daca proiectul consilierului municipal Teodor Radu va intruni acceptul Consiliului Local Craiova. Prospatul sef de cabinet al primarului Antonie Solomon a declarat ieri ca interzicerea traficului auto in inima orasului este un obiectiv mai vechi al sau, care, in plus, seamana foarte mult cu unul dintre dezideratele primarului. „Lucrez la un proiect de hotarâre de consiliu prin care sa fie interzis accesul auto pe strada A.I. Cuza. Mi-am permis sa dezvolt acest gând, mai ales ca insusi domnul primar mi-a spus ca are in vedere instituirea unei astfel de interdictii“, a spus Radu. El considera ca nu e normal ca, intr-o localitate de talia Craiovei, oamenii sa fie pusi in pericol chiar in centrul ei. „Parcul din fata primariei este plin seara de seara, iar masinile reprezinta in dese rânduri un pericol pentru numerosii pietoni care traverseaza pe trecerile din zona. Nu e firesc“, a completat Teodor Radu.


Aplicarea Legii proprietatii, oprita in punctul Craiova


Comisia judeteana pentru aplicarea Legilor fondului funciar ar putea finaliza saptamâna viitoare validarea anexelor intocmite de comisiile locale in baza Legii nr. 247/2005. Potrivit prefectului de Dolj, Nicolae Giugea, singura localitate ramasa „in cursa“ pentru validare este Craiova, pentru care a fost intocmit deja un calendar de predare a dosarelor. „Juristii nostri de la prefectura si Nicoleta Miulescu (secretarul Primariei Craiova – n.r.) au avut o intâlnire in care au fost stabilite conditiile pe care le solicitam si care trebuie indeplinite de Primaria Craiova. Acestea se refera la termenele in care trebuie sa primim dosarele“, a precizat prefectul Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS