6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSetter Gordon, un câine inteligent si ascultator

Setter Gordon, un câine inteligent si ascultator

Câinii Setter Gordon folositi la diverse tipuri de vânatoare sunt preferati din ce in ce mai mult drept companioni, datorita aspectului, dar si pentru caracterul lor aparte.


Tara in care aceasta rasa este inregistrata este Anglia. Un mascul poate ajunge la inaltimea de 64 – 66 de centimetri, iar femela atinge 60 – 66 de centimetri. Greutatea câinilor din aceasta rasa este de 25-29 de kilograme, in cazul masculilor, si 21-29 kilograme pentru femele. Culoarea parului este negru stralucitor cu pete rosii acaju-inchis la ochi, bot, gât si picioare; se tolereaza o pata mica alba pe piept.


Caracteristici: Setterul Gordon este un câine elegant, construit pentru galop, desi este mai putin iute decât ceilalti setteri. Bine dezvoltat, cu conformatie simetrica, are capul puternic, destul de masiv, craniul usor boltit, bine dezvoltat, botul drept, destul de lung si cu linii paralele, nasul mare si lat, cu narile foarte largi de culoare neagra. Ochii sunt mari, de culoare brun-inchis, expresivi, cu o privire vie si inteligenta. Urechile sunt de marime mijlocie, fine si subtiri, cu vârfurile rotunjite. Trupul este de lungime potrivita, puternic, pieptul adânc si lat, spatele drept si puternic. Picioarele din fata sunt viguroase, drepte, nu prea lungi, cu osatura plata, acoperite cu franjuri bogate; picioarele din spate sunt potrivit de lungi, elastice, puternice si musculoase. Coada destul de scurta, dreapta sau usor curbata ca un iatagan, purtata orizontal sau mai jos de linia spatelui, mai groasa spre baza, subtiindu-se spre vârf, este impodobita cu franjuri bogate, lungi si netede care se scurteaza uniform spre vârf. Parul este fin si scurt pe cap, vârful urechilor si pe partile anterioare ale picioarelor; franjurile sunt bogate, netede, fine si matasoase pe partea superioara a urechilor, pe burta, pe piept, pe gât si pe partea posterioara a picioarelor.


De origine scotiana, acest câine provine, ca si ceilalti setteri, din Spanielul Continental si Pointerul Englezesc. O contributie importanta la crearea Setterului Negru a avut-o ducele de Gordon, care i-a dat si numele. Mai târziu, prin incrucisari si selectii dirijate intre Setterul cu par negru, Bloodhound, Collie si Irish Setter, s-au obtinut exemplarele actuale.


Setterul Gordon este un câine placut, duios, inteligent, ascultator, devotat, iubeste copiii. Se dreseaza usor, este curajos, este un indraznet inotator.


Vioi, având o mare mobilitate si viteza, suficienta rezistenta la oboseala si caldura, nas bun, acest câine este folosit la vânatoarea de pasari. Este mai larg intrebuintat in comparatie cu ceilalti setteri, specializati. Setterul Gordon este si un bun insotitor, si un paznic excelent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS