18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte stiri

O parte din Fluviul Galben a devenit rosu


O parte din Fluviul Galben, al doilea ca marime din China, a devenit rosu din cauza poluarii. Dupa cum informeaza libero.it, aproximativ un kilometru din fluviu, cunoscut in China drept „fluviul mama“, a devenit rosu in apropierea centrului din Lanzhou, capitala provinciei Gansu. Schimbarea culorii ar putea fi cauzata de apa din sistemul de incalzire central, dupa cum a explicat un functionar pentru apararea mediului. „Rezultatele analizelor vor determina cauza care a dus la colorarea in rosu si daca aceasta este daunatoare pentru fluviu“, a spus sursa citata. Luna trecuta, din cauza unei poluari cu arsenic in provincia Hunan, 80.000 de persoane au ramas fara apa, iar o explozie intr-un laborator chimic din China a dus la poluarea cu benzen toxic a Fluviului Songhua, care furnizeaza apa mai multor milioane de oameni.


Adolescentii britanici – „amorezii“ Europei


Adolescentii britanici au cea mai activa viata sexuala dintre toti tinerii de pe Batrânul Continent. Cel putin asa rezulta dintr-un studiu al Institute for Public Policy Research (IPPR), potrivit caruia 38 la suta dintre adolescentii britanici de 15 ani au facut sex in perioada 2001 – 2002, fata de 15 la suta dintre polonezi sau 16 la suta dintre spanioli, informeza Reuters.it. In plus, in Marea Britanie exista cel mai mare numar de sarcini printre adolescente, cu o medie de 26 de nasteri la 1.000 de tinere cu vârste cuprinse intre 15 si 19 ani. In ciuda initiativelor guvernamentale in vederea scaderii numarului de sarcini printre tinere, progresele sunt foarte lente, astfel ca specialistii recomanda ca autoritatile sa inceapa informarea tineretului in legatura cu pericolul sexului neprotejat inca de la vârste fragede, 10 – 11 ani.


Cosmarul lui Ashton Kutcher


Actorului Ashton Kutcher ii este ingrozitor de frica de apa, informeaza site-ul infoshowbiz.com. Cu toate ca interpreteaza rolul unui salvamar in cel mai recent film al sau, „The Guardian“, actorul, de 28 de ani, uraste apa, chiar si atunci când trebuie sa faca baie. „Nu-mi place apa. Când eram mic am luat lectii de inot, dar nu pot sa spun ca am invatat si acum sunt un inotator desavârsit“, a marturisit Ashton Kutcher, sotul actritei Demi Moore. Potrivit sursei citate, pentru rolul din „The Guardian“, Kutcher a fost nevoit sa petreaca in medie noua ore pe zi in apa, aceasta fiind cea mai cumplita experienta a sa. „A fost groaznic si am inghetat de frig. Dar sunt convins totusi ca imi va fi de folos in viitor tot ceea ce am invatat“, a adaugat actorul.


Geri Halliwell s-a convertit la Cabala


Geri Halliwell si-a schimbat religia, trecând la Cabala. Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, fosta membra a trupei Spice Girl a descoperit religia ca o sursa de relaxare. „Victoria Beckham a fost cea care i-a deschis lui Halliwell drumul spre Cabala, in urma cu aproximativ un an. Halliwell a devenit cu adevarat interesata de noua religie in perioada când era gravida. Se simtea mult mai bine, devenea parca mai puternica“, a povestit un apropiat al cântaretei. Vedeta, de 34 de ani, isi doreste ca si fata ei sa fie o adepta a Cabalei si o va lua cu ea la intâlniri religioase de indata ce va fi suficient de mare pentru a intelege. Credinta in aceasta religie i-a dat putere lui Halliwell sa depaseasca momentele grele din viata sa si este posibil ca, tot datorita acestei credinte, sa se impace cu Sacha Gervasi, tatal micutei Bluebell Madonna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS