8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDiferenta dintre raceala si alergie la sugari

Diferenta dintre raceala si alergie la sugari

Nu trebuie sa va speriati sau sa va intrebati de ce vi se intâmpla acest lucru, atunci când nu stiti ce are micutul dumneavoastra. In primele luni de viata ale copilului, toate mamicile sunt putin derutate si tematoare. „Oare fac bine ceea ce fac? Dar cum imi dau seama despre ce este vorba, din moment ce el nu-mi poate spune?“. Conform site-ului topsanatate.ro, mamele sunt principalele persoane care au grija de copiii lor si, de aceea, starea lor psihica se rasfrânge si asupra acestora din urma.


Intr-adevar, deocamdata micutul nu este in masura sa va spuna care este problema, insa fiti sigura ca „semnalele“ pe care vi le transmite sunt edificatoare. Astfel, daca ii curge nasul, in primul moment va gânditi ca a racit. Dar asta numai pâna când va aduceti aminte de alternativa: poate are vreo alergie? Cum puteti face diferenta, pâna ajungeti la medic?


Pe parcursul primului an de viata, copilasul este predispus mai degraba racelilor decât alergiilor; acestea din urma isi fac eventuala aparitie in anii urmatori. Daca micutul este mai sensibil, racelile pot veni una dupa alta, ceea ce v-ar putea face sa credeti ca boala lui nu se mai vindeca. Insa este gresit. Sistemul lui imunitar este, cel mai probabil, slabit si astfel micutul se imbolnaveste des.


Pe de alta parte, se poate intâmpla ca organismul copilasului sa fie ceva mai „lenes“ in ceea ce priveste drenarea sinusurilor si a nasului. In perspectiva, acest lucru poate conduce la aparitia infectiilor la nivelul sinusurilor.


Unul dintre cele mai importante indicii sunt chiar secretiile nazale. Daca acestea au nuanta galbena sau verzuie si sunt insotite de febra, este vorba de o raceala sau de o infectie a sinusurilor. Secretiile nazale provocate de alergie sunt de obicei incolore.


Ar trebui sa cereti sfatul medicului, indiferent de situatie. Raceala se poate vindeca usor, câteodata in doua zile, insa pentru infectie poate fi necesar tratamentul cu antibiotice. Analog, in cazul alergiei se impune medicatie specifica. Sunt foarte rare cazurile când copiii dezvolta alergii de sezon (cum ar fi alergia la polen, de exemplu); cel mai adesea, ei sunt sensibili la praf sau la parul de animal, in cazul in care aveti animale de companie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS