24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Salata mixta

O salata delicioasa care combina carnea usoara de pui – pieptul gustos – cu legumele (ardei gras, mazare) si orez fiert, totul condimentat cu mustar, otet de fructe si tarhon.


Reteta din cartea de bucate „Preparate din carne de pui“ a Elisabetei Iorga recomanda ca alunele care asezoneaza aceasta salata mixta pot fi inlocuite cu nuci sau seminte de floarea-soarelui. Aceasta combinatie ii confera o consistenta ceva mai crocanta si un gust deosebit.


Ingrediente si cantitati:


400 g piept de pui fiert; 3 ardei grasi rosii; 150 g orez fiert; 150 g mazare fiarta; 2 linguri mustar; 4 linguri ulei; 2 linguri otet de fructe; 1 lingura patrunjel verde tocat; 1 lingura tarhon tocat; 2 linguri alune, prajite si zdrobite; sare; piper.


Mod de preparare:


Ardeii grasi se spala si se coc pe plita, dupa care se curata de pielite, seminte si se rup fâsii subtiri. Intr-un castron, se pun orezul fiert, mazarea fiarta, pieptul de pui taiat fâsii inguste si fâsiile de ardei copti. Se amesteca usor. Mustarul se freaca bine cu uleiul, dupa care se adauga otetul de fructe, tarhonul tocat, sarea si piperul.


Sosul preparat se toarna in castronul cu mazare, orez, carne si ardei. Se amesteca pentru omogenizare. Salata se pune la rece, pentru minimum o ora, inainte de a fi servita.


Când se aduce la masa, se presara cu patrunjel verde tocat si alune prajite si zdrobite.


Sugestie:


Alunele pot fi inlocuite cu nuci sau seminte de floarea-soarelui decojite, care se prajesc usor, intr-o tigaie, fara grasime, apoi se zdrobesc cu un sucitor de lemn.


Timp de preparare: 25 de minute, plus timpul de stat la rece.


Se obtin 4 portii.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS