11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHong Kong - paradisul cumparaturilor

Hong Kong – paradisul cumparaturilor

Hong Kong poate fi numit, pe buna dreptate, paradisul shopping-ului. Produse de toate felurile si marcile accesibile celor care au buzunarele pline de bani si mii de buticuri stau la dispozitia clientilor, veniti din toate colturile lumii. 


Daca va hotarâti sa petreceti o vacanta de zece zile in Hong Kong veti avea posibilitatea sa vizitati doar 0,1 la suta din magazinele care se afla aici. Atunci când va plimbati pe strazile din Hong Kong o sa va sara in ochi, mai intâi de toate, tinerele localnice, a caror vestimentatie este puternic influentata de stilul Japan Pop. Caracterizat prin combinatii inedite de culori, materiale si forme, stilul japonez se regaseste mai ales in marci precum Evisu, Bathing Ape sau Sparta135. Cea mai populara dintre acestea este, fara indoiala, Bathing Ape, care a fost scoasa in prim-plan de cântaretul si producatorul Pharrel Williams, precum si de numerosi alti artisti internationali. Lansata in anul 1993 de designerul japonez Nigo, aceasta marca „streetwear“ este cunoscuta in special pentru colectiile de tricouri lansate in editii ultralimitate. Nu de putine ori se intâmpla ca pe site-ul de licitatii eBay sa fie scoase la vânzare astfel de tricouri pentru preturi ce uneori depasesc 300 de dolari. Este pur si simplu imposibil sa rezisti la Hong Kong tentatiei de a cumpara un tricou sau aceleia de a cumpara o pereche de tenisi ce se evidentiaza prin culorile vii pe care le combina.


Hong-Kong reprezinta visul oricarui „maniac“ al shopping-ului. De aici puteti cumpara tot ceea ce va trece prin minte, de la haine si pâna la jucarii, ce reprezinta si ele o mare atractie pentru turisti. Cine nu a auzit oare de jucariile Hello Kitty? Nu exista magazin mare sau mic care sa nu aiba un raion special dedicat acestei jucarii.


Galeriile comerciale


Galeriile comerciale sunt atât de vaste si de numeroase incât sunt capabile sa satisfaca orice dorinta a clientilor, bineinteles in functie de bugetul acestora. In aceste galerii (The Landmark, The Galleria, Prince’s Building, Alexandra House sau International Finance Centre Mall) aveti ocazia sa descoperiti produse ale celor mai cunoscute marci din lume. Aveti, de asemenea, posibilitatea de a lua o mica pauza pentru a servi masa in unul din numeroasele restaurante ce se afla in aceste galerii si unde puteti gusta de la feluri de mâncare traditionale pâna la platouri internationale. Galeriile din Hong Kong sunt renumite pentru prezentarile de moda organizate aici, care joaca un rol important in impunerea tendintelor vestimentare sezon dupa sezon.


Comertul in aer liber


Numeroasele piete care se afla in Hong Kong reprezinta si ele puncte de atractie. Una dintre cele mai cunoscute piete in aer liber este Stanley Market, de unde puteti cumpara cele mai frumoase suveniruri pentru prieteni. Alta piata foarte cunoscuta este Yuen Po Street Bird Garden, unde se comercializeaza pasari de tot felul si bineinteles tot ceea ce aveti nevoie pentru ingrijirea acestora: colivie, hrana si chiar suplimente nutritive. Un univers magic il reprezinta Flower Market, piata de flori, unde puteti achizitiona plante exotice de tot felul, superbe buchete de flori, precum si accesorii pentru gradinarit.


Obiecte care nu trebuie ratate


In cazul in care aveti prilejul petrecerii unei vacante la Hong Kong nu trebuie ratata ocazia de a va achizitiona câteva obiecte esentiale. In primul rând, o amintire exceptionala o reprezina obiectele de artizanat incarcate cu simboluri ce amintesc de fuziunea dintre Orient si Occident. De asemenea, nu trebuie sa dati cu piciorul ocaziei de a cumpara un obiect vestimentar clasic chinezesc. Totodata, o atentie deosebita trebuie sa o acordati bijuteriilor de aur. Oferta este impresionanta, iar bijuteriile sunt realizate toate din aur autentic. Gurmanzii, dar si persoanele care tin la silueta, trebuie cu orice pret sa incerce prajiturile chinezesti traditionale. O amintire de nepretuit sau un cadou pentru prieteni foarte apreciat ar fi un set de vesela chinezeasca, a carei calitate este recunoscuta in lume si care reprezinta un simbol al culturii gastronomice locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS