12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRazbunare ca-n filme

Razbunare ca-n filme

Exista momente in viata când nu mai auzim cuvinte ca „iarta-ma!“ sau „regret nespus“ si nu mai vedem expresia parerii de rau pe fetele celor care ne-au gresit, la un moment dat. Cei mai multi dintre noi reusim sa ne stapânim furia, dar pentru aceia care sunt hotarâti sa se razbune, marii regizori hollywoodieni ofera câteva solutii dintre cele mai nastrusnice.


10. „Dependenti de dragoste“ („Addicted To Love“), 1997


Personajele interpretate de Meg Ryan si Matthew Broderick stabilesc un „post de observare“ intr-un depozit abandonat, situat vizavi de apartamentul fostilor lor iubiti care acum formeaza un cuplu. Zile intregi, cei doi nu fac altceva decât sa puna la punct un plan pentru a dezbina relatia nou-formata. Cu siguranta, filmul poate oferi solutii celor care au fost parasiti recent.


9. „Razboiul rozelor“ („The War Of The Roses“), 1989


Kathleen Turner si Michael Douglas aduc pe marele ecran un cuplu ciudat, aflat in timpul unui divort caustic. Printre actele de razbunare ale celor doua personaje se numara chiar si urinarea in mâncarea celuilalt. Comedia neagra poate fi dificil de urmarit pentru persoanele care au trecut printr-un divort.


8. „Contele de Monte Cristo“ („The Count Of Monte Cristo“), 2002


Bazat pe romanul clasic al lui Alexandre Dumas, filmul prezinta povestea unui tânar navigator care, fiind tradat de apropiati, petrece mai multi ani in spatele gratiilor. Abia la câtiva ani dupa ce evadeaza, el isi pune planul diabolic in aplicare, dovedind ca razbunarea este un „meniu“ care trebuie „servit“ rece.


7. „Atractie fatala“ („Fatal Attraction“), 1987


Faptul ca unul dintre personajele principale ale peliculei este o criminala in serie i-a facut pe multi barbati casatoriti, care tânjeau dupa o relatie extraconjugala, sa se gândeasca de doua ori inainte de a-si insela partenerele. Glenn Close are un rol de exceptie, modalitatile sale de razbunare fiind pe cât de inventive, pe atât de terifiante.


6. „Clubul nevestelor parasite“ („The First Wives’ Club“), 1996


Diane Keaton, Bette Midler si Goldie Hawn interpreteaza rolurile unor femei trecute de prima tinerete, care sunt pe punctul de a face depresie. Motivul problemelor lor este decizia sotilor de a le parasi pentru femei mai tinere si mai frumoase. La un moment dat insa, ele se hotarasc sa se razbune pe fostii barbati, lovindu-i acolo unde ii doare mai tare – in portofel.


5. „Carrie“ („Carrie“), 1976


Tânara Carrie se confrunta cu mari probleme la liceu, fiind in permanenta tachinata de colegii rautaciosi. In plus, ea trebuie sa suporte toanele unei mame cu probleme psihice. Carrie decide sa se razbune pe toti cei care au facut-o sa sufere, cu ajutorul capacitatilor sale telekinetice.


4. „De la noua la cinci“ („9 To 5“), 1980


Pelicula prezinta povestea a trei secretare care viseaza sa se razbune pe seful lor, un barbat egoist, ipocrit si, mai ales, bigot. Dolly Parton, Jane Fonda si Lily Tomlin devin hilare in incercarea de a-i face „zile fripte“ sefului lor.


3. „Mad Max“ („Mad Max“), 1979


Aceasta productie australiana l-a propulsat pe Mel Gibson in elita actorilor hollywoodieni. Actiunea se petrece intr-un viitor post-apocaliptic, in care Max porneste intr-o calatorie extraordinara pentru a se razbuna pe membrii bandei Glory Riders.


2. „Diabolicele“ („Les Diaboliques“), 1954


Un director de internat isi trateaza atât de rau sotia si amanta incât acestea ajung sa planuiasca impreuna asasinarea lui. Dar cadavrul dispare, iar din acest punct actiunea ia o intorsatura neasteptata. Trebuie mentionat ca reecranizarea peliculei frantuzesti, cu participarea lui Sharon Stone, este aproape la fel de incitanta ca originalul.


1. „Kill Bill“ Volumele 1 si 2, 2003, 2004


Cele doua pelicule oglindesc povestea unei razbunari perfecte, extrem de violente. Personajul interpretat de Uma Thurman – The Bride – este atacat si lasat prada mortii chiar in ziua nuntii. Insa aceasta isi revine si jura sa se razbune pe membrii bandei Deadly Viper si, bineinteles, sa-l ucida pe Bill!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS