8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinShopping Center pentru domni

Shopping Center pentru domni

In curând, domnii vor avea ocazia sa isi vada visul cu ochii: pe o suprafata de 22.000 de metri patrati va fi creat un adevarat paradis al cumparaturilor, unde totul se va invârti in jurul motoarelor. 


Aceasta lume a motoarelor va fi creata in Parndorf, Germania, pentru realizarea proiectului fiind necesara o investitie de 22,1 milioane de euro. Potrivit antreprenorului principal, centrul comercial va fi dat in folosinta in 2007, pentru construirea lui fiind necesare 14 luni. Proiectul ii apartine lui Wolfgang Hums, unul dintre cei mai solicitati proiectanti din Germania.


„Nu vrem sa cream un parc de distractii, ci un centru cu oferta variata de servicii pentru pasionatii de motociclete si masini“, a spus proiectantul.


Principalul motiv care a dus la aparitia acestui centru inedit este faptul ca in aceasta zona exista foarte putine puncte de interes pentru domni. „Paradisul“ domnilor va fi situat in imediata apropiere a unui mare centru comercial si va avea aproximativ 35 de magazine unde va fi scoasa la vânzare toata gama de marfuri legate intr-un fel sau altul de autoturisme: service si tinichigerie, piese auto, literatura de specialitate, precum si imbracaminte. Intre doua magazine, cumparatorii se pot relaxa intr-o cafenea – „Testa Rossa“ – sau intr-un „Harley-Bar“. Cum era de asteptat, ca orice centru comercial care se respecta, noul magazin este prevazut si cu un restaurant fast-food. Pentru Hums, scopul proiectului nu este neaparat comertul cu masini, ci mai degraba toate serviciile si accesoriile legate de motoare.


Clasic si modern in lumea motoarelor


Mall-ul va avea doua etaje. „Vom amenaja un fel de galerie, in care clientii pot arunca o privire si in ateliere. In plus, vom amplasa cutii de sticla pentru masini clasice, toate acestea conferind un caracter de muzeu cladirii“, a povestit Hums. In incinta centrului urmeaza sa fie organizate si diverse evenimente, precum concerte, prezentari de autoturisme si prezentari de moda in cooperare cu casele de moda. Ca orice centru comercial care se respecta, „Lumea masinilor“ are si un loc special dedicat celor mici, unde acestia se pot juca, bineinteles, cu masini. Intre noul centru comercial si constructia vecina care adaposteste alt magazin general va fi creat un fel de tunel, pentru ca vizitatorii sa aiba acces mai usor la cele doua cladiri.


Autoturismele – o investitie de viitor


„Daca plecam de la premisa ca pentru fiecare magazin este nevoie de patru pâna la cinci angajati, putem spune ca noul centru comercial va oferi pâna la 200 de locuri de munca“, a explicat Hums. Proiectantul este extrem de convins de succesul ideii sale, pentru ca „acest concept are la baza pasiunea pentru masini“. „Am pus la punct si un sistem propriu de incalzire, racire si curent electric. Este vorba de o centrala pe biogaz care va fi conectata la cladire, precum si un punct de alimentare cu biocarburant“, a mai precizat sursa mentionata. Pentru moment, terenul apartine inca Parcului Economic Burgenland Nord. „Centrul «Motorwelt» este inca in faza de proiect, insa am rezervat deja aproximativ 20.000 de metri patrati de teren pentru antreprenorul Wolfgang Hums“, a spus Martin Prior, de la WIBAG, Serviciul Economic Burgenland. Anton Gabriel, primarul localitatii Parndorf, a aflat despre acest proiect doar din ziare. „Wolfgang Hums nu a venit inca la mine, insa am auzit ca se lucreaza la acest proiect“, a spus edilul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS