12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Week-end la Paris

In Franta, cultura si realitatile zilnice se intrepatrund. Cele mai cunoscute locuri sunt Paris si statiunile de pe Coasta de Azur. Printre destinatiile atragatoare se mai numara Lyon, Strasbourg, unde se afla multe institutii europene, si Loire, cu impozantele sale castele. 


In capitala Frantei va asteapta cele mai faimoase hoteluri unde va puteti petrece un week-end de neuitat in compania persoanei iubite, pentru ca, asa cum bine se stie, Parisul este cunoscut si sub numele de „Orasul Iubirii“. Primavara este anotimpul cel mai potrivit pentru a vizita Franta, chiar daca uneori ploua. In Hexagon, vara este foarte calduroasa, mai ales de-a lungul Mediteranei, iar iernile sunt blânde.


Unul dintre hotelurile care va pot gazdui in Paris pe timpul unui week-end de neuitat este „Ocean“, care are trei stele. Acesta este situat intre Opera si Montmartre. Hotelul are bar, o sala pentru servirea micului dejun si mai multe sali de conferinta. Camerele sunt dotate cu uscator de par, aer conditionat, minibar, seif, TV prin satelit si telefon. Pretul pentru un pachet cu cazare intr-o camera dubla este de 383 de euro, iar in camera single este de 476 de euro de persoana. La cerere, perioada de sedere se poate extinde, pentru fiecare noapte in plus trebuind insa sa scoateti din buzunar 59 de euro de persoana pentru o camera dubla.


In pretul pachetului sunt incluse biletul de avion, Bucuresti – Paris si retur, si doua nopti de cazare cu mic dejun. Nu sunt incluse taxele de aeroport si asigurarea medicala. Optional se poate asigura transfer de la si la aeroport.


Stil victorian de patru stele


Hotelul „Libertel Terminus Nord“ de patru stele este renovat in stil victorian si este situat in apropiere de Gara de Nord din Paris. Acesta pune la dispozitia clientilor 243 de camere dotate cu televizor, cablu, uscator de par si minibar. Toate incaperile, inclusiv barul, sunt foarte atractiv decorate si reflecta standardele foarte inalte ale hotelului. Pretul pentru doua nopti de cazare aici este de 396 de euro de persoana pentru camera dubla si 531 de euro pentru camera single. In pret sunt incluse biletul de avion Bucuresti – Paris si retur si doua nopti de cazare cu mic dejun. La cerere, perioada de sedere se poate extinde, pentru fiecare noapte in plus pretul fiind de 67 de euro de persoana pentru o camera dubla si de 134 de euro pentru o camera single.


Alt hotel din capitala Frantei unde va puteti petrece week-end-ul este „Duminy Vendome“ de patru stele. Acesta este situat in centrul Parisului, foarte aproape de Muzeul Louvre, Piata Vendome si multe restaurante si magazine renumite.


In incinta hotelului veti putea gasi un restaurant si un bar. Acesta dispune de 78 de camere elegante, dotate cu televizor, minibar, aer conditionat si telefon. Pretul unui week-end petrecut aici este de 396 de euro de persoana cu cazare in camera dubla si 487 de euro in camera single. Pretul include biletul de avion Bucuresti – Paris si retur si doua nopti de cazare cu mic dejun. Oferta este valabila doar pe durata week-end-ului. La cerere, perioada de sedere se poate prelungi, pentru fiecare noapte in plus pretul fiind de 67 de euro pentru o camera dubla si 112 euro pentru o camera single.


Puncte de atractie in „Orasul Iubirii“


Fosta resedinta regala, Muzeul Louvre este detinatorul unor importante colectii de arta din lume, incluzând opere ca vestita Mona Lisa si statuia lui Venus din Milo. Puteti vizita Turnul Eiffel, inaltat in anul 1889 pentru Expozitia Universala ce a marcat centenarul Revolutiei Franceze, Catedrala Notre Dame de Paris, cel mai important monument gotic al Frantei, Bazilica Sacre Coeur, constructie in stil romano-bizantin, inaltata pe colina Montmartre, Arcul de Triumf, monument dedicat gloriei armatei franceze, Muzeul Fragonard Paris, muzeu de parfumuri, deschis in 1983. Aici puteti descoperi o colectie minunata de obiecte de parfumerie care va fac sa calatoriti in timp. Mai puteti vizita Muzeul Rodin, unde se gasesc aproximativ 6.600 de sculpturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS