3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTenerife, calatorie in inima Insulelor Canare

Tenerife, calatorie in inima Insulelor Canare

Tenerife este cea mai mare dintre cele sapte Insule Canare, cu o suprafata de 2.034 de kilometri patrati. La fel ca restul insulelor din arhipelag, Tenerife este de origine vulcanica, incluzând cel mai inalt punct al Spaniei – Teide (3.718 metri). Insula face parte din provincia Santa Cruz de Tenerife si are 31 de orase. Santa Cruz este capitala insulei, gazduind sediul guvernului insular.  


Locul unde turistii pot vedea marturiile istoriei grele a insulei este „Museo de la Historia de Tenerife“, care se afla in La Laguna. Cladirea impunatoare, din secolul al XVI-lea, a apartinut familiei Lucero, una dintre cele mai bogate din regiune. Vitrinele muzeului adapostesc o serie de documente si harti de interes istoric pentru intreaga zona.


Un obiectiv turistic important este Parcul National „Las Canadas del Teide“, care inconjoara vulcanul activ Teide. Parcul include câteva dintre cele mai ciudate formatiuni stâncoase naturale, precum si peisaje spectaculoase care au inspirat multi artisti.


Playa de Las Americas si Los Cristianos sunt considerate „borcanul cu miere“ al insulei. Aceste zone aride, transformate de o minte ingenioasa intr-un adevarat Paradis al turismului si comertului spaniol, atrag in fiecare an mii de vizitatori dispusi sa-si paraseasca apartamentele luxoase pentru a se bucura de razele unui soare blând, care straluceste 320 de zile pe an.


La Gomera, mica insula situata la 28 de kilometri in larg fata de Tenerife, este un tarâm cu peisaje nealterate de om.


Restaurante


Desi a fost renovat recent, restaurantul Asador Neke nu si-a pierdut trasaturile caracteristice care l-au facut, in multi ani, cel mai apreciat local din Tenerife. Conform traditiei cunoscute de vechii clienti, meniul se schimba in fiecare zi. Alt lucru care atrage clientii este faptul ca mâncarurile sunt intotdeauna proaspete, angajatii restaurantului facând piata in fiecare zi.


Casa Regulo, situata intr-unul dintre cartierele istorice din Puerto de la Cruz, ofera turistilor posibilitatea de a gusta preparatele traditionale spaniole intr-un salon tipic canar. Specialitatile sunt combinate intotdeauna cu un vin bun, vinoteca localului fiind printre cele mai bogate din zona.


Il Pappagallo, restaurant care face parte din lantul Botanico, este unul dintre cele mai apreciate de turistii care viziteaza Tenerife. Daca mâncarea pare „incredibil“ de buna, curiosii pot arunca o privire prin geamul transparent care desparte sala de mese de bucatarie. Acolo, maestrii bucatari pot fi vazuti in actiune, miscându-se cu repeziciunea unor roboti.


Casa de vinuri La Baranda, specializata in preparate traditionale spaniole, ofera clientilor un mediu ambiant de exceptie si o panorama de invidiat. In plus, toate vinurile din meniu sunt facute numai din vite-de-vie din Tenerife.


Plaje de vis


Playa de Las Americas este cea mai cunoscuta din Insulele Canare, fiind frecventata de turisti din intreaga lume. Aceasta include mai multe sectiuni, fiecare cu specificul sau. Urmeaza plaja Jardin, care a primit recent distinctia „Steagul Albastru European“. Aceasta este situata in apropiere de Parcul Loro, fiind amenajata de artistul Cesar Manrique. Plaja Jardin este foarte agreata de copii, având cascade de mici dimensiuni unde acesstia se pot balaci in voie.


Una dintre „minunile“ insulei este Playa de las Teresitas, unde patru milioane de saci de nisip auriu au fost aduse din vechea provincie Sahara. De asemenea, alta plaja care atrage in fiecare an turisti din toate colturile globului este Los Cristianos. Potrivit localnicilor, regiunea a suferit atât de multe schimbari in ultima perioada incât le este greu sa creada ca, nu demult, a fost un sat de pescari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS