15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFolosim totul in afara de guitat

Folosim totul in afara de guitat

Carnea de porc este cea mai consumata carne in lume.


Nici un alt animal nu ofera societatii o gama de produse mai larga decât porcul.


Expresia „living high on the hog“ (a trai pe picior mare) s-a nascut in rândul barbatilor inrolati in armata care primeau bucati de ceafa si pulpa, in timp ce ofiterii primeau bucati de cotlet de cea mai buna calitate.


Zicala „a pig in a poke“ (cu mâta-n sac) se refera la o inselatorie practicata in secolul al XVII-lea in Anglia, prin care unii comercianti incercau sa pacaleasca persoanele naive dându-le o pisica pe post de purcel de lapte. Când deschidea sacul, persoana dadea drumul pisicii din sac si inselatoria era demascata.


In China antica, oamenilor le placea atât de mult carnea de porc proaspata, incât mortii erau uneori condusi la mormânt impreuna cu turma lor de porci.


Desi carnea de porc este foarte apreciata in America, nu SUA, ci China se afla pe locul intâi in lume in ceea ce priveste productia si consumul de carne de porc proaspata.


In antichitate, carnea de porc proaspata facea obiectul legilor imperiale in China. In jurul anului 4000 i.d.H., poporului chinez i s-a ordonat sa creasca porci printr-un decret emis de imparatul Chinei.


Produsele farmaceutice se afla pe locul doi, dupa carne, in ceea ce priveste utilitatea porcilor pentru societate. Stiinta si tehnologia aflate intr-o dezvoltare rapida adauga mereu noi elemente pe lista produselor obtinute din porci, care ne usureaza sau chiar ne salveaza viata.


Incredibila utilitate a porcilor a generat expresia „Folosim totul in afara de guitat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS