10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Mama in moarte cerebrala


Intr-un spital din Phoenix, o pacienta aflata in moarte cerebrala a adus pe lume o fetita. Dupa cum informeaza Krone.at, in luna iulie, Veronica Celis a aflat, dupa ce a avut trei baieti, ca este in sfârsit insarcinata cu o fetita. In acelasi timp insa, medicii au anuntat-o ca, dupa cancerul la sân, prezinta metastaze grave. Americanca, de 36 de ani, a refuzat orice tratament care ar fi pus in pericol viata copilului si pe 7 august a intrat in moarte cerebrala. Medicii de la spitalul din Phoenix au mentinut-o in viata cu ajutorul aparatelor, pentru a o ajuta sa duca sarcina cât mai aproape de final. Insa, cu aproape zece saptamâni inainte de termen, au aparut complicatii neasteptate, astfel ca nasterea a trebuit anticipata. Astfel, dupa 30 de saptamâni, a venit pe lume micuta Veronica Destiny. Ea cântareste doar un kilogram, insa evolueaza normal si are sanse de supravietuire. Imediat dupa nastere, fetita a fost botezata lânga mama sa. Dupa ce sotul femeii, pe nume Aaron, a sarutat-o ultima data pe proaspata mamica, medicii au oprit aparatele care o mentineau in viata. „Ultima dorinta a Veronicai a fost sa aduca pe lume o mica Veronica sanatoasa. Visul ei s-a implinit, acum poate sa se odihneasca in pace“, a spus plângând proaspatul tatic.


Gioconda – o mamica zâmbitoare


Enigmaticul surâs al Giocondei este cel al unei femei care a nascut recent. Dupa cum informeaza Libero.it, afirmatia ii apartine unui critic de arta canadian. Specialistul Bruno Mottin a examinat pictura cu ajutorul unei tehnologii pe baza de raze infrarosii. Concluzia lui Mottin este ca Monna Lisa poarta peste rochie un voal usor din tifon, tipic in Italia secolului XVI pentru femeile insarcinate sau care tocmai au nascut. Cercetatorii canadieni au anuntat inca de zilele trecute ca in curând vor dezvalui câteva dintre secretele ce se ascund in spatele celui mai enigmatic zâmbet din istorie, dupa ce au efectuat cea mai extinsa scanare 3D a operei lui Leonado da Vinci. Oamenii de stiinta de la Consiliul National de Cercetare din Canada au scanat tabloul pentru a obtine imagini tridimensionale cu o rezolutie foarte mare si au anuntat ca aceste cercetari vor schimba perceptia asupra istoriei si starii operei, dar si asupra tehnicii folosite de Leonardo da Vinci.


Claudia Schiffer se simte vinovata ca-si lasa copiii cu doica


Topmodelul Claudia Schiffer se simte vinovata pentru faptul ca-si lasa cei doi copii in grija doicii. Dupa cum informeaza site-ul pipole.net, Claudia a declarat recent ca sarcina ei este aceea de a sta mereu alaturi de copiii sai. „Chiar daca petrec mult timp alaturi de ei, ma simt totusi vinovata ca uneori trebuie sa plec sa muncesc si atunci ei ramân cu doica. In adâncul sufletului meu am sentimentul ca trebuie sa stau alaturi de ei tot timpul“, a spus Claudia.


Sase nominalizari pentru Shakira la premiile Latin Grammy


Shakira a fost nominalizata la sase categorii in cadrul galei de decernare a premiilor Latin Grammy, informeaza site-ul infoshowbiz.com.


Cântareata are sanse mari sa devina câstigatoarea acestei gale muzicale in care se pare ca genul pop este mult mai apreciat decât a fost in anii trecuti.


Potrivit sursei citate, albumul cântaretei, inregistrat in limba spaniola, este nominalizat, printre altele, la categoria „Cel mai bun album“. Piesa „La Tortura“, realizata in colaborare cu Alejandro Sanz, este propusa pentru categoria „Cea mai buna melodie“.


Decernarea premiilor Latin Grammy va avea loc la New York, pe 2 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS