17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFiecare zodie cu suferintele ei

Fiecare zodie cu suferintele ei

Daca sunteti nascut in zodia Leului, riscati sa aveti probleme cu inima. Punctele slabe ale Pestilor sunt picioarele si ligamentele. Credeti sau nu, cert este ca intre sanatate si astrologie exista o serie complexa de legaturi.


Cunoscuta inca din antichitate in astrologia greaca, indiana, araba si latina, aceasta ramura a astrologiei sustine existenta unei corespondente a semnelor zodiacale si a planetelor cu parti ale corpului uman, corespondenta cu ajutorul careia este posibil sa schitam un portret astrologic al unui subiect, doar din punctul de vedere al starii de sanatate, cu multe indicii despre posibilele patologii fizice si psihice, insa si cu referire la punctele forte ale subiectului si la posibilele tratamente. Plecând de la aceasta teorie, putem invata cum sa avem grija de propriul corp si de propria sanatate, focalizându-ne atentia exact pe acele regiuni si organe care, din punct de vedere astrologic, reprezinta punctele noastre cheie, acele zone care sunt cele mai sensibile si mai vulnerabile, lasându-ne ghidati de horoscop pentru a descoperi acele puncte din corp carora trebuie sa le dedicam mai mult timp si mai multa atentie.


Fiecare zodie cu punctul ei slab


Daca sunteti nascut in zodia Berbec, acordati mai multa atentie capului si chipului. Berbecul este plin de energie si munceste foarte mult, insa din când in când se impune si o pauza. Taurii sunt o fire mai degraba sedentara decât atletica si au o mare afinitate pentru ciocolata si bucataria frantuzeasca – lucru care poate aduce câteva kilograme in plus. Ei trebuie sa isi ingrijeasca gâtul. Gemenii trebuie sa acorde mai multa atentie sistemului nervos, bratelor, umerilor, mâinilor si plamânilor. Nativii din Rac au probleme cu pieptul si stomacul, in timp ce Leul are probleme cu spatele, sira spinarii si cu inima. In ceea ce le priveste pe Fecioare, acestea trebuie sa isi ingrijeasca pântecele. Balantele trebuie sa isi supravegheze mai atent mijlocul, in timp ce Scorpionii au ca puncte slabe aparatul genital si pieptul. Sagetatorul trebuie sa fie atent cu soldurile, in timp ce Capricornii au suferinte legate de oase, dinti si in special de genunchi si articulatii. Varsatorii au ca punct slab gleznele, in timp ce Pestii au probleme cu talpile picioarelor.


Teoria temperamentelor


In cadrul astrologiei medicale, o atentie deosebita merita acordata si teoriei temperamentelor. Potrivit acesteia, un individ tinde sa sufere de diferite tipuri de maladii si probleme fizice si psihologice, in functie de elementul dominant al zodiei sale. Astfel, „punctele slabe“ ale starii de sanatate se stabilesc in functie de câti si care astri domina fiecare dintre cele patru elemente fundamentale. In functie de fiecare element dominant, Foc, Pamânt, Aer si Apa, se diferentiaza patru tipuri de caractere: coleric, nervos, sangvinic sau melancolic. Temperamentele au influente nu doar pe plan fizic, ci si psihic. Temperamentul coleric il face pe individ mai inclinat spre crizele de nervi si schimbarile de dispozitie, spre starile de agitatie, graba, rapiditate, dar si spre febra si inflamatiile sale. Temperamentul nervos induce stari de nervozitate, alternarea starii de depresie cu cea de excitatie, insa, in general, facultatile mintale sunt excelente. Temperamentul sangvinic il face pe individ mai rafinat, mai inclinat spre tendintele artistice si mai interesat de cultura, deloc atras de situatiile tensionate. Persoanele cu un astfel de temperament au o energie fizica deloc constanta. Temperamentul melancolic il face pe individ mai lenes, mai lent, mai sensibil, inclinat spre depresie, cu o vitalitate inconstanta, ocazional chiar neglijent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS