17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSemineul de-a lungul vremii

Semineul de-a lungul vremii

De ce functioneaza semineele si cum pot fi ele construite mai bine constituie un lucru care a fost supus de secole intregi unor dezbateri aprinse. Inca de la primele cercuri de pietre din jurul focurilor de tabara si pâna la semineele moderne, care sunt construite in fabrici la dimensiuni alese cu mare grija, a existat o evolutie constanta a parametrilor de design, astfel incât acestea sa nu aiba doar un aspect cât mai atragator, dar si sa emane cât mai multa caldura.


Când omul a dezvoltat tehnica de a aprinde focul, gatitul se facea in aer liber, acolo unde fumul nu prezenta nici o problema. O data ce focul pentru gatit a fost adus in interiorul pesterilor sau adaposturilor, fumul a umplut cu repeziciune incaperea, transformând-o intr-un mediu neplacut pentru locuit.


Solutia evidenta care a fost gasita a fost ca fumul sa fie ventilat printr-o gaura sau spartura din acoperis. Situatia a fost oarecum imbunatatita, dar problema nu s-a rezolvat in totalitate: fumul ramânea in partea de sus a incaperii un timp destul de indelungat inainte de a gasi o cale de a iesi afara. Potrivit specialistilor, semineele pot functiona in principal datorita calitatii aerului cald care se ridica spre partea superioara a unei incaperi. Iar atunci când aprindem un foc, aerul din interiorul unui semineu devine mai cald si mai putin dens decât aerul de afara si drept consecinta incepe sa urce. In timp ce aerul cald se ridica, aerul mai rece din camera intra in focar, atâtând focul si creând mai multa caldura, intr-un ciclu neintrerupt. In momentul in care va hotarâti ca si locuinta dumneavoastra sa beneficieze de eleganta si confortul unui semineu, este de preferat sa fie consultat un specialist care are competenta de a stabili ce este mai bine pentru locuinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS