10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPoezii pe articole vestimentare

Poezii pe articole vestimentare

O italianca a dat curs celor trei pasiuni ale sale, moda, pictura si poezia, reusind sa creeze o inedita colectie de haine. Artista imprima pe diverse articole vestimentare, precum tricouri, bluze ori pantaloni, versuri sau desene realizate de ea.


Este vorba despre Silvia Giuditta Zoppello, nascuta in localitatea Saccolongo, din provincia italiana Padova. Ea si-a lansat recent chiar si un site de internet – www.passionidipinte.it, unde pe lânga creatiile sale sunt prezentate si gânduri ale artistei, idei si sugestii pentru a transforma o simbla bluza intr-un obiect vestimentar la moda. Spre exemplu, pe un tricou cu mâneci lungi, Silvia a pictat un desen si a imprimat una dintre poeziile sale, intitulata „Musica“. Acesta poate fi purtat atât cu ocazia unei simple iesiri in oras, dar si la birou, pe sub sacou.


„Sper ca pasiunile mele sa devina si ale voastre. Imi plac foarte mult moda, fotografia, imi place sa scriu poezii si sa pictez. Am vrut sa adun laolalta toate pasiunile mele. Lumea pasiunilor nu are limite si margini“, a declarat Silvia.


Artista nu foloseste un logo specific si nu doreste ca persoanele care ii poarta creatiile sa o identifice cu un brand. De cele mai multe ori isi semneaza „operele“ Siz. Obiectele vestimentare care ies din mâinile Silviei sunt cu adevarat unice si depind de inspiratia sa de moment. „Am incercat sa exprim prin intermediul acestor versuri emotiile mele cele mai intime. Ar fi nedrept sa incerc sa interpretez starile de spirit ale altei persoane. Singura mea speranta este aceea de a putea intra si de a putea lasa un mic semn in adâncul inimii voastre si eului vostru“, a marturisit Silvia Giuditta Zoppello.


„Lumina diminetii, / Eu treaz, Eu sarutat / Ma auzi? Ridica-ma. / Lumina de iarna, / Eu protejat, Eu ingrijit / Ma auzi? Incalzeste-ma. / Lumina de dragoste, / Eu inundat, Eu regenerat. / Ma auzi si te vad“ este una dintre poeziile Silviei, numita „Inger“, ce a fost imprimata pe un tricou.


Italianca se afla inca la inceput de drum. Ea este deschisa insa oricarei colaborari cu toti cei care ii apreciaza ideea si care reusesc sa patrunda intreaga semnificatie spirituala a muncii sale.


„In fiecare zi imi vin noi idei, noi gânduri. As vrea si mi-ar placea foarte mult sa integrez in munca mea propriile voastre idei. Daca doriti sa purtati versurile mele pe piept sau, din contra, ceva ce propria voastra fantezie va spune in ceea ce priveste fiinta umana, existenta sau orice alt argument, va astept cu cea mai mare placere. Mi-ar face placere sa primesc «pasiunile» voastre. Momente din viata, desene, fotografii, fraze, versuri, tot ceea ce are legatura cu lumea dragostei, a inimii, a sufletului si a mintii“, a transmis Zoppello tuturor celor care ii acceseaza site-ul.


Artista are o preferinta pentru negru, majoritatea hainelor pe care decide sa-si expuna creatiile literare având aceasta culoare. Nu se da in laturi insa nici de la a incerca diverse combinatii cromatice. Cu toate acestea, ea tine sa sublinieze ca nu este o creatoare de moda in adevaratul sens al cuvântului, munca sa rezumându-se doar la personalizarea obiectelor vestimentare, noi sau vechi, dupa cum este cazul.


„Tricourile pe care le propun sunt in general negre, deoarece vreau ca adevaratele culori sa iasa din suflet. Blugii, gecile de piele sau sepcile pe care le prelucrez sunt noi sau vechi. Eu le dau doar o nota personala, unica. Vreau sa precizez un lucru extrem de important. Nu sunt producatoare de haine, nu creez haine. Doar le personalizez, le pictez si le adaptez dupa imaginatia mea. Ceea ce fac eu este o combinatie intre haine si arta“, a mai declarat Silvia.


Toate creatiile artistei sunt unice. Desenul de pe fiecare obiect vestimentar este finisat manual. Oricine doreste isi poate procura una dintre ineditele creatii. Silvia nu face publice pe site-ul sau de internet detalii legate de pretul produselor pe care le propune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS