8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCulorile ambientale pentru locuinta

Culorile ambientale pentru locuinta

Alegerea culorilor depinde de preferinte, temperament si, in ultima instanta, de sex. Pentru un barbat coltul in care citeste poate fi decorat in tonuri inchise, lemn natural, verde crud si dens, cafeniu, pentru a sublinia gravitatea si seriozitatea celui care va sta acolo. Barbatii iau totul foarte in serios, de ce ar face altfel cu relaxarea. Rafturi din lemn natural inchis la culoare pot sa adaposteasca siruri de carti legate in piele neagra sau cafenie, masuta in aceeasi nuanta va avea pe ea o ceasca de cafea sau un pahar cu bautura preferata, iar fotoliul sau scaunul comod vor fi asortate. Daca, dimpotriva, sunteti inspirat si relaxat de culorile vii atunci nu ezitati sa le folositi. Galbenul este proaspat si revigorant, verdele si albastrul linistitoare, rosul este plin de energie.


Intr-o locuinta alegeti o paleta de culori pentru mobilier, pereti si accesorii care sa va aminteasca de faptul ca ati scapat de agitatia cotidiana si aveti parte de un moment de liniste. Alegeti culori care sa va linisteasca. O idee buna pentru pereti este albul, care linisteste si racoreste, fara sa va distraga atentia. Mobilierul poate fi acoperit cu huse de aceeasi culoare sau, daca este in nuante naturale, poate fi lasat neacoperit.


Combinatia de alb si lemn este intotdeauna un succes. Alta solutie sunt nuantele pastelate, care amintesc de copilarie, când totul era calm si linistit. Folositi culori pe care le preferati, de regula cele asortate de aceasta data cu un mobilier alb sau crem deschis. Sau, daca doriti, combinati pastelurile cu tonuri puternice, vii, pentru un contrast interesant.


Adaugati elemente decorative. Fara a mai pierde timpul sa revopsiti, puteti adauga in spatiu accesorii, flori si fotografii. Alegeti piese care sa va relaxeze si sa sublinieze intimitatea spatiului.


Nu uitati sa scapati de tot ce este inutil, de tot ce nu imbogateste spatiul. Nimic nu este mai enervant decât dezordinea sau ghemotoacele de hârtie aruncate pe jos. Cartile trebuie aranjate cu grija, pentru a fi usor de gasit, hârtiile puse intr-un loc, accesoriile – fotografii, pixuri, brichete etc. – aranjate pentru a ajunge usor la ele, eventual intr-un cosulet de plastic sau lemn. Esential este ca spatiul personal sa fie functional si practic, pentru a contribui la starea generala de bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS