7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Celebrul Empire State Building a fost construit intr-un timp record. Pentru ridicarea sa, constructorii au avut nevoie doar de 16 luni, un record care nu a fost doborât pâna acum.


Ati putea trai toata viata hranindu-va doar cu apa si curmale. Pe lânga zahar, curmalele au si un continut ridicat de minerale si proteine. Exact din acest motiv, aceste fructe sunt foarte cautate, de mii de ani ele fiind numite „pâinea desertului“ si constituind principala sursa de hrana a oamenilor din aceste zone pustii.


Exista un televizor care se afla intr-o oglinda. Aceasta inventie vine din Singen am Bodensee si poarta denumirea „Magic Mirrow“. Atunci când aparatul este in functiune, el pare un televizor normal, in rest el este o oglinda.


Exista un restaurant cu specialitati din peste la o altitudine de peste 2.200 de metri. Restaurantul, fondat in urma cu 20 de ani, este unicul de acest tip situat la o asemenea inaltime si se afla in Austria.


Germanii sunt campioni mondiali la consumul de pâine. Anual, un german consuma 86 de kilograme de pâine. De altfel, ei au si de unde alege, in Germania existând 300 de feluri de pâine.


Ciocolata ar putea ucide un câine. De vina este o substanta numita teobromina, care este toxica pentru câini, deoarece lor le lipseste acea enzima ce ii face imuni la efectele ei. Asadar, o bucata de ciocolata amaruie ar putea ucide un mic chihuahua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS