27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVedetele - un ideal de frumusete pentru femei

Vedetele – un ideal de frumusete pentru femei

Idealurile de frumusete feminina au fost mereu stabilite in functie de standardele impuse de cele mai sexy si mai seducatoare nume din industria cinematografiei. Cine nu si-ar dori sa aiba parul sau formele Monicai Belluci sau buzele Angelinei Jolie? Aceasta este parerea chirurgilor esteticieni, care sustin ca din ce in ce mai multe femei cer sa le fie facute retusuri mai mari sau mai mici pentru a ajunge sa semene cu icoanele sexy ale Hollywood-ului sau ale muzicii: Pamela Anderson, Victoria Silvstedt, Sophia Loren sau Kylie Minogue.


Singura sansa a doamnelor ce vor sa semene cât mai mult cu idolul lor in materie de frumusete este aceea de a apela la bisturiu. Chirurgii esteticieni au tras un semnal de alarma in ceea ce priveste aceste practici. Multi medici sustin ca efectuarea unor interventii chirurgicale drastice presupun un mare risc de aparitii al unor grave probleme fizice, insa mai ales psihice, precum obsesia pentru un defect, de cele mai multe ori imaginar, sau tulburari alimentare, ce duc la adevarate crize de identitate.


„Situatia este oarecum paradoxala. Multe europene isi doresc sa arate precum actritele americane considerate cele mai frumoase, iar «lumea buna» de la Hollywod apeleaza la operatii estetice pentru a arata precum europenele, precum femeile mediteraneene, spre exemplu“, a declarat Roberto Bracaglia, responsabil al Centrului de Chirurgie Plastica din cadrul policlinicii Gemelli din Roma.


Potrivit expertului, chirurgia plastica poate interveni, daca este necesar, pentru a schimba sau corecta ceva in aspect, insa nimeni nu ar trebui sa se gândeasca la schimbarea propriei conformatii intr-o maniera totala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS