13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte stiri

Avionul presedintelui, „doborât“ de 13 gloante


Un militar din Madagascar a tras 13 focuri in directia avionului presedintelui tarii, Marc Ravalomanana, fortându-l pe acesta sa calatoreasca in Cuba cu un avion comercial.


Potrivit site-ului Reuters.com, Moxe Ramandimbilahatra, purtatorul de cuvânt al presedintelui, a precizat ca soldatul „isi imaginase“ ca cineva se apropie de „Force One“ – avionul sefului de stat – când a folosit arma.


„In urma incidentului, delegatia din Madagascar a fost nevoita sa zboare cu un avion al companiei private Air Madagascar. Soldatul care a deschis focul a avut halucinatii. La scurt timp dupa aceasta, el a incercat sa se sinucida, dar a fost salvat la timp“, se arata intr-un comunicat de presa.


Lacrimi „interzise“ pentru presedintele chinez


Caricaturistul unei publicatii din sudul Chinei a fost concediat dupa ce l-a desenat pe presedintele tarii, Hu Jintao, plângând.


Potrivit site-ului Reuters.com, reprezentarea liderilor politici chinezi in caricaturi este considerata „incorecta“, desi acest lucru se intâmpla periodic, fara repercusiuni. Insa caricatura realizata de artistul Kuang Biao, in care presedintele Hu are ochii inlacrimati, nu a fost acceptata de cenzori.


Potrivit sursei citate, caricaturistul realizase desenul respectiv in memoria unui profesor universitar care decedase, la 48 de ani, din cauza „supradozei“ de munca.


Penelope Cruz se retrage de la Hollywood


Actrita de origine spaniola Penelope Cruz s-a hotarât sa ia o pauza de la filmari pentru a-si construi o cariera in spatele camerelor de filmat, informeaza site-ul Moviehole.net. Actrita din „Volver“ s-a bucurat de un real succes in ultimii ani. Ea considera insa ca a sosit momentul sa-si dezvolte proiectele personale de cinematografie.


Intr-un interviu acordat recent, actrita a declarat: „Voi citi materialele cu mai mare atentie si voi incerca sa fiu mai pretentioasa in alegerea rolurilor. Planuiesc sa dedic mai putin timp filmului si sa ma ocup mai mult de proiectele personale. Am cumparat drepturile de ecranizare pentru o carte si vreau sa ma implic mai mult in acest proiect“.


Kate Winslet nu accepta injectiile cu botox


Kate Winslet nu se gândeste sa apeleze vreodata la botox, fiind chiar impotriva acestor interventii. Dupa cum informeaza Femalefirst.co.uk, actrita din „Titanic“ se teme ca injectiile cu botox i-ar putea afecta capacitatea de a fi cât mai convingatoare in film. Intr-un interviu recent, vedeta a subliniat cât de importanta este pentru un actor expresia fetei. Totodata, ea a criticat artistii care au pus profesionalismul mai presus de vanitatea personala.


„Când interpretezi un rol trebuie sa te transpui in pielea personajului. Aceasta inseamna sa ai o mimica foarte expresiva. Ca actor, iti exteriorizezi emotiile prin intermediul fetei. Ar fi foarte neplacut pentru mine sa fiu privata de aceasta calitate“, a adaugat Winslet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS