22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPopa Popa'S si lumea caricaturii

Popa Popa’S si lumea caricaturii

Unul dintre marii caricaturisti ai lumii a expus, cu ocazia Zilelor Orasului Bailesti, o parte din ultimele lucrari ale sale – reprezentari ale unor oameni politici din Europa.


Incepând de la presedintele Rusiei, Vladimir Putin, la Dominique de Villepin, premierul Frantei, si presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, René van der Linden, cu totii au fost prezenti la eveniment si au zâmbit din ramele caricaturilor lui Popa Popa’S.


„Organizarea este excelenta si ma bucur ca s-a reluat un obicei care, dupa parerea mea, trebuia pus in practica de mult, pentru ca marele Amza Pellea merita acest lucru. Am inceput prin a expune aici, in orasul sau natal – Bailesti – lucrari donate de mine, pentru a da o amploare mult mai mare evenimentului dedicat lui Amza Pellea. Orice român trebuie sa venereze numele marelui actor“, a declarat caricaturistul Stefan Popa Popa’S.


In realizarile sale artistice, Stefan Popa Popa’S nu a fost niciodata de acord cu scoaterea in evidenta a partii bune a personajelor. Dar nu a fost nici exagerat de dur cu fetele caricaturizate.


„Se spune ca adevarata caricatura este de fapt chintesenta sumelor caracterelor umane“, a declarat Popa’S.


Caricaturile maestrului sunt dorite in toata lumea de marii oameni politici, si nu numai. Acest lucru spune foarte multe despre valoarea omului Popa Popa’S.


„Pentru mine nu conteaza aprecierile rautacioase ale oamenilor, dar, din pacate, la noi in tara, acesti oameni exista intr-un numar foarte mare. Pentru mine, critica din România nu mai conteaza“, a spus caricaturistul cu parere de rau, referindu-se la ceea ce se intâmpla in peisajul socio-cultural din România.


Dupa acest eveniment, Stefan Popa Popa’S va pleca in Norvegia, unde a fost invitat de regele Harald si regina Sonia pentru a-si expune lucrarile intr-o expozitie. Aceasta va avea loc in sala in care se sustin si ceremoniile pentru acordarea premiilor Nobel. Apoi, artistul român isi va prezenta lucrarile in cadrul unei mari expozitii de la Paris, precum si in multe saloane din Europa.


„Faptul ca voi avea o expozitie in sala in care se acorda premiile Nobel este o onoare in primul rând pentru caricatura româneasca, nu pentru ca sunt invitat eu acolo. Am expozitii in aproape toata Europa si, din pacate, la unele dintre invitatii nu am sa reusesc sa fiu prezent pentru ca se suprapun“, a mai spus Popa Popa’S.


Primul laureat al Festivalului din Bailesti


In urma cu aproape 25 de ani, Stefan Popa Popa’S a fost primul laureat la sectiunea de caricatura, la Festivalul de umor din Bailesti. Chiar Amza Pellea i-a inmânat trofeul si marele premiu al festivalului.


„Am o mare datorie fata de festivalul acesta. Eu sunt primul laureat la sectiunea de caricatura, aici, in Bailesti. Aproximativ acum 25 de ani, aici, Amza Pellea mi-a inmânat marele premiu“, a mai spus artistul.


Si pentru anul viitor, marele caricaturist, despre care majoritatea criticilor spun ca deseneaza foarte aproape de perfectiune, promite ca va sustine acest festival, ajutându-l sa se defineasca si sa ajunga unul cu valente internationale.


„Pentru acest eveniment am sa raspund tot timpul cu mare drag, atunci când voi fi solicitat. Am sa vin si am sa pun umarul pentru ca imi doresc sa se transforme intr-unul international. Am sa aduc orice nume din peisajul caricaturii mondiale in Bailesti. Daca anul viitor, acest salon de caricatura va deveni permanent, eu ii asigur pe organizatori de tot sprijinul“, a declarat Popa Popa’S.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS