13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStresul si caderea parului

Stresul si caderea parului

Din ce in ce mai multe femei sufera din cauza caderii parului pe fond de stres – este concluzia unui sondaj recent realizat de Hairhelmet.co.uk, citat de site-ul www.meridianul.com.


Femeile sunt mai afectate decât barbatii: 74% dintre femei sufera de aceasta boala a civilizatiei moderne, fata de doar 59% dintre barbati.


Generatiile de mame care au incercat sa faca totul in gospodarie, sa lucreze, sa aiba grija de camin, sa mentina relatia cu partenerul si sa educe copiii sunt cele mai afectate, platind un pret scump pentru orele suplimentare efectuate la serviciu si acasa, nu numai prin caderea parului, dar si prin bolile cronice de care sufera.


Sondajul a scos la iveala faptul ca femeile cu vârste cuprinse intre 35 si 45 de ani sunt cele mai afectate de stres, suferind de alergii, precum eczemele, migrene, hipertensiune arteriala si caderea parului.


„Alopecia areata“ (doar anumite portiuni de pe cap sunt afectate de caderea parului) este cel mai adesea rezultatul stresului. Aceasta tulburare poate duce la „alopecia totalis“, caderea completa a parului.


Anne McCracken, consilier la International Stress Management Association, a declarat: „Stresul face ca intregul organism sa se dezechilibreze si slabeste sistemul imunitar. Persoanele care sunt stresate pot avea simptome precum insomnie si caderea parului, care sa dureze multi ani. Situatia nu se amelioreaza pentru ca factorii stresanti nu dispar“.


In urma acestui sondaj, la care au participat 3.000 de persoane, s-a stabilit ca munca este cea mai comuna cauza a stresului, o treime dintre respondenti declarând ca slujba este aspectul cel mai stresant al vietii lor. In acest clasament al factorilor stresanti urmeaza copiii (20%), banii (15%) si relatiile sentimentale (10%).


In mod ironic, pierderea parului devine o situatie stresanta in sine pentru ca aspectul personal este foarte important pentru majoritatea oamenilor.


Iata mai jos topul primilor zece cei mai stresanti factori: 1. slujba; 2. copiii; 3. banii; 4. relatiile sentimentale; 5. grijile in ceea ce priveste viitorul; 6. aspectul fizic; 7. locuinta; 8. parintii; 9. prietenii; 10. masina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS