9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinScurt ghid de ingrijire intima

Scurt ghid de ingrijire intima

Considerat de cele mai multe ori un subiect tabu, felul in care va ingrijiti organele genitale este la fel de natural precum ingrijirea mâinilor sau a fetei. Cunostintele dumneavoastra din acest capitol se rezuma la sfaturile mamei, eventual la cele primite in tabara, de la prietenele mai mari. Aveti tendinta de a minimaliza importanta acestui lucru, când, de fapt, multe dintre problemele de sanatate a reproducerii sau cele legate de viata dumneavoastra sexuala isi au aici radacinile. Site-ul www.e-sana.ro va propune un scurt ghid de ingrijire intima.


Organele genitale feminine au doua parti: una aflata la vedere, usor de explorat si supusa agresiunilor factorilor de mediu, si una ascunsa, aflata mai in profunzime, pe care in mod obisnuit nu o putem explora, dar a carei buna functionare este influentata de exterior. Igiena lor este absolut necesara!


O buna ingrijire a organelor genitale inseamna a preveni bolile, dar si posibilitatea de a va bucura de o viata normala in cuplu.


Daca faceti baie, nu stati mai mult de 15 minute in cada si nu folositi apa foarte fierbinte sau foarte rece. Anumite saruri de baie si spumante parfumate pot produce iritatii vaginale.


In timpul menstruatiei, alegeti tampoanele in functie de conformatia organelor dumneavoastra genitale. Daca folositi tampoane intravaginale, cititi prospectul din cutie, pentru a recunoaste semnele epidermolizei buloase, afectiune extrem de rara, dar foarte periculoasa, favorizata de folosirea acestui tip de tampoane.


Folositi, daca este cazul, gel sau crema lubrifianta la contactul sexual pentru a evita disconfortul si posibilele leziuni de mucoasa, favorizate de uscaciune. Se recomanda produsele special destinate acestui scop, neparfumate.


Dupa baie, uscati zona prin tamponare cu un prosop curat. Umezeala favorizeaza aparitia ciupercilor pielii!


Vara, puteti face dusuri dese; in aceste conditii, se recomanda fie spalarea doar cu apa a organelor genitale, fie folosirea unui gel de dus sau a unui sapun ce nu modifica pH-ul.


Dupa folosirea toaletei, sensul de sters este din fata in spate, pentru a impiedica transferul germenilor din zona anala spre vulva.


Spalarea organelor genitale se face zilnic, cu apa calduta si sapun. Acest lucru este necesar si datorita secretiei glandelor sudoripare din zona, ce au o secretie diferita fata de restul glandelor sudoripare de pe corp, cu un miros caracteristic.


Folositi pozitia „pe vine“ atunci când sunteti nevoita sa mergeti la o toaleta straina sau utilizati mulajele de unica folosinta din hârtie pentru toalete. Multe infectii tegumentare sau genitale se pot capata de la toaletele publice, piscine cu apa insuficient clorinata sau stranduri neigienizate!


Nu faceti irigatii vaginale decât daca v-au fost recomandate de medic!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS