5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte stiri

Un copac cu chip uman


Un mesteacan din orasul malaiezian Prai a devenit loc de pelerinaj pentru turisti, dupa ce pe trunchiul sau a aparut o excrescenta ce seamana foarte mult cu un chip uman. Botanistii nu isi explica felul cum a aparut acest chip pe trunchiul copacului, insa localnicii au gasit imediat explicatia. Ei spun ca acest chip uman aparut pe mesteacanul de sapte metri nu ar fi altceva decât un „copac-fantoma“.


Pesti care isi schimba sexul in functie de situatie


Cercetatorii australieni au descoperit ca unii pesti care traiesc in recifurile de corali isi schimba deseori sexul in functie de situatii. Un studiu al specialistilor de la Universitatea James Cook a demonstrat ca strategia de schimbare a sexului pentru a mari probabilitatile de reproducere este frecventa printre anumite specii de pesti, precum Thalassoma bifasciatum. Pestii isi incep viata ca larve asexuate si cele care cresc in grupuri de câte trei au mai multe sanse sa ajunga masculi decât cei care cresc singuri.


Dromader vândut cu 680.000 de dolari


Un dromader, care provine dintr-o familie de campioni, a fost vândut cu 680.000 de dolari in cadrul unei licitatii organizate in Emiratele Arabe Unite. Imensa suma a fost platita de colectionarul Maim al-Ghilan, care si-a adjudecat dromaderul la capatul unei licitatii „aprige“. In Emirate, cursele intre robustele animale de desert sunt foarte populare.


Liv Tyler – mama inainte de toate


Actrita Liv Tyler le critica pe mamele de la Hollywood care incearca sa slabeasca imediat dupa nastere. Dupa cum informeaza site-ul infoshowbizz.com, Liv Tyler nu vrea sa urmeze o dieta sau sa faca exercitii fizice dupa ce l-a nascut pe fiul sau Milo, in decembrie 2004. Singurul lucru pe care si-l doreste actrita este acela de a petrece cât mai mult timp alaturi de copil si de sotul sau, Royston Langdon. Vedeta feminina a trilogiei „Lord of the Rings“ nu intelege cum pot colegele sale de breasla sa se ocupe mai mult de propria imagine decât de copiii lor.


„Cea mai mare parte a vietii am fost preocupata sa fiu slaba atunci când filmam. Acum vreau sa profit de momentele alaturi de fiul meu. Nu pot sa suport persoanele care au acest cult de a pierde cât mai repede surplusul de greutate“, a spus Tyler.


Madonna ignora protestele clericilor rusi


Madonna a ignorat protestele religioase ale Bisericii Ortodoxe din Rusia, executând scena „crucificarii“ si in cadrul concertului din Moscova. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, diva americana a dat nastere unei controverse puternice, in mai multe tari europene, hotarând sa includa in spectacolele din turneul sau, „Confessions“, o reeditare personalizata a crucificarii lui Iisus. Parintele Vsevolod Chaplin, purtator de cuvânt al Bisericii Ortodoxe din Rusia, declarase inainte de concert: „De mai multi ani, aceasta femeie glorifica pasiunile umane cu ajutorul simbolurilor religioase. Acum a decis sa se supuna ea insasi crucificarii in public. De aceea, credem ca are nevoie de ajutor spiritual“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS