13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

Avocatul diavolului


De multe ori, oamenii sustin o discutie in contradictoriu luându-si rolul de „avocati ai diavolului“. Fara a avea nici o legatura cu „printul tenebrelor“, ei nu fac altceva decât sa militeze pentru partea „neacceptata“ a discutiei – o pozitie contrara opiniei majoritatii. Unii oameni fac acest lucru din interese materiale sau intelectuale, iar altii numai din placere.


Dar a existat vreodata un avocat real al diavolului? Da! Insa, in loc sa-i ia apararea, acest avocat a evidentiat toate lucrurile rele ale ingerului alungat din Rai, sustinându-si pledoariile nicaieri altundeva decât in Biserica.


„Avocatul diavolului“ a fost de fapt un birou cât se poate de oficial, creat de Biserica Catolica in 1587. Structura a fost activa aproape 400 de ani, pâna in 1983, când Papa Ioan Paul al II-lea a decis abolirea sa. Rolul acestui avocat a fost sa militeze impotriva canonizarii oamenilor, prezentând toate argumentele posibile pentru a impiedica acordarea unei persoane decedate titulatura de „sfânt“. Când „Avocatul diavolului“ nu a mai fost prezent sa-si sustina cauza, s-a produs un numar record de 500 de canonizari si 1.300 de beatificari, in numai 22 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS