12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAgroturism in Maramures

Agroturism in Maramures

Agroturismul in România a inceput sa aiba din ce in ce mai multi „fani“. Românii, dar si strainii prefera concediile la pensiunile agroturistice pentru ca preturile sunt mult mai accesibile si conditiile de cazare sunt mai bune.


Maramuresul este zona unde traditiile stramosesti, portul popular si arta veche se pastreaza ca nicaieri in alta parte a României. Judetul este practic un imens muzeu in aer liber. In tara Maramuresului, oamenii mai utilizeaza obiecte casnice si unelte care in alte parti se pot vedea numai in muzee. De aceea, elementul primordial al turismului in Maramures este viata satului. Pentru odihna si agrement aici va asteapta Complexul turistic Suior de trei stele, situat in Baia Sprie, la poalele Muntilor Gutâi. Acesta dispune de 34 de camere, in cele trei hoteluri: Iza, Mara si Ignis. Patru camere sunt cu un pat, 16 cu doua paturi, opt cu pat matrimonial, iar pe lânga acestea mai sunt sase apartamente foarte spatioase, in total, numarul de locuri de cazare fiind 64. Toate camerele sunt dotate cu mobilier elegant, minibar, televizor color, televiziune prin satelit, telefon si cabina de dus.


Complexul dispune de terenuri de fotbal, handbal, volei, baschet si tenis, detine un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri, sala de conferinte la standarde internationale, cu o capacitate de 80 de locuri, un club si bar. Pretul unui sejur de cinci nopti petrecute in unul dintre hotelurile complexului incepe de la 540 RON de persoana, dar poate ajunge si la 840 RON, in functie de optiunile de cazare.


Alta locatie potrivita pentru un sejur de cinci zile in Maramures este Mogosa. Statiunea este situata la o altitudine de 731 m si la o distanta de 15 km de Baia Mare. Principala atractie turistica in aceasta zona este pârtia de schi cu o lungime de 2.200 m, deservita de un telescaun si doua schilifturi. Pentru cazare in statiune va sta la dispozitie Cabana Mogosa de trei stele, situata pe malul lacului Bodi. Cele 80 de locuri de cazare sunt disponibile in camere cu doua, trei si patru paturi. Camerele de la etajele I si II sunt dotate cu grup sanitar, televizor color, frigider. Masa se poate servi in restaurantul cabanei si are o capacitate de 116 locuri. Cabana mai are si bar de zi, dar si de noapte. Un sejur de cinci nopti cu mic dejun inclus este de aproximativ 750 RON de persoana.


Tratament in zona Borsa


Borsa este una dintre cele mai apreciate zone atunci când vine vorba de agroturism. Ofera conditii bune pentru practicarea alpinismului si a sporturilor de iarna. Aici pot fi gasite pârtii de schi cu grade variate de dificultate, trambuline de schi omologate, de 113 m, practicabile pâna in lunile aprilie si mai. Cu funicularul se poate ajunge la Poiana Stiol si chiar mai departe, iar cu schiliftul, care are 790 m lungime, se poate ajunge pe vârful Stiol (1.611 m). Se mai pot face plimbari in orasul Borsa, drumetii in masivul Pietrosul din Muntii Rodnei, la cascada Cailor, pe valea Izei sau la Cimitirul vesel de la Sapânta. Clima este specifica zonelor montane, rece si umeda, cu veri racoroase, iar apele minerale carbogazoase de aici sunt indicate in nevroze astenice si tulburari respiratorii.


Pentru cazare puteti alege Vila Focus de trei stele, situata in statiunea Borsa. Este amplasata in Complexul turistic Borsa, la 50 m de pârtie, la o distanta de 84 km de Bistrita, 75 km de Vatra Dornei si 127 km de Baia Mare. Vila dispune de 22 de locuri de cazare repartizate in 11 camere cu paturi duble si matrimoniale. Fiecare camera are grup sanitar, televizor color, cablu si incalzire centrala. Pretul unui sejur de cinci nopti este de aproximativ 450 RON de persoana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS