10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

RETETA SAPTAMÂNII

Fasole verde cu crochete de cartofi


Ingrediente:


– 1/2 kg fasole verde;


– 2 cartofi mari;


– 1 ou;


– 3 linguri faina;


– 2 cepe;


– 2 linguri bulion;


– sare, piper, zahar, ulei, pesmet.


Mod de preparare:


Se curata fasolea, ceapa si cartofii. Se taie marunt o ceapa si se pune la fiert in apa cu sare impreuna cu fasolea. In alt vas se fierb cartofii. Când fasolea a fiert se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga. Se paseaza cartofii fierti si se amesteca cu doua linguri de faina, oul, sare si piper dupa gust. Se formeaza apoi crochete pe care le trecem prin pesmet si pe care le prajim in ulei incins. Ulterior se pregateste sosul: se caleste ceapa ramasa tocata, se adauga faina, se rumeneste putin si se stinge cu bulionul desfacut intr-o ceasca de apa. Se pune sare si un pic de zahar si se lasa sa dea câteva clocote. Apoi se toarna peste fasole si se pun alaturi si crochetele de cartofi.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS