12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Ia te uita!

Gladiatorul


Regia: Ridley Scott


In rolurile principale: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Richard Harris


Drama – 2000


TVR 1, ora 20.15


Ce facem in viata poate intra in istorie. Au trecut patru decade de când carele de lupta alergau si sabiile straluceau pe marele ecran in drame epice despre timpurile trecute. Acum, regizorul Ridley Scott readuce publicului de cinema bataliile glorioase din vremea romanilor intr-o poveste impetuoasa despre curaj si revansa.


Marele general roman Maximus (Russell Crowe) a condus din nou legiunile spre victorie pe câmpul de lupta. O data terminat razboiul, Maximus se gândeste sa se intoarca acasa, la sotia si la fiul sau. Cu toate acestea, muribundul imparat Marcus Aurelius (Richard Harris) mai are inca o sarcina pentru general – sa-i transmita puterea.


Invidios pe Maximus, mostenitorul tronului, Commodus (Joaquin Phoenix), ordona executia sa si a familiei sale. Scapând cu greu de la moarte, Maximus ajunge sclav si este antrenat ca gladiator in arena in care incepe sa-i creasca faima. Acum, vine la Roma cu intentia de a razbuna uciderea sotiei si a fiului sau, omorându-l pe noul imparat… Commodus.


Maximus a invatat ca singura putere mai mare decât cea a regelui este vointa poporului si stie ca se poate revansa doar daca ajunge cel mai mare erou al imperiului. Filmul a fost notat pe site-ul de specialitate cu 8,1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS