10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIzabela Tomita a cucerit Mamaia

Izabela Tomita a cucerit Mamaia

La primul concurs la care a participat nu a câstigat decât… experienta, pentru ca apoi premiile sa devina o obisnuinta. Ultima isprava a Izabelei Tomita o reprezinta locul II, câstigat in cadrul Festivalului cântecului si dansului popular românesc
de la Mamaia.


Recent intoarsa de la Festivalul cântecului si dansului popular românesc, desfasurat la Mamaia, Izabela Tomita se si gândeste la urmatoarele competitii muzicale. Priveste cu incredere spre viitor pentru ca are si motive. La festivalul de la Mamaia, cântareata de muzica populara a reusit sa câstige premiul II, la sectiunea „Solist vocal“, desi a avut parte de o concurenta acerba.


„A fost un festival foarte important. Eu am fost foarte fericita ca am reusit sa trec de preselectie si am avut ocazia sa cânt pe aceeasi scena cu solisti consacrati. Toti concurentii mi s-au parut foarte bine pregatiti, asa ca nu indrazneam sa sper la un premiu“, a marturisit Izabela. Cele doua piese care au impresionat un juriu foarte exigent sunt „Balada omului sarac“ si „Când veni neica la mine“. Aceasta nu a fost insa singura competitie la care a participat tânara craioveanca.


Lucreaza la albumul de debut


„La primul concurs («Festivalul cântecului de catanie», desfasurat la Cluj, in 2004) la care m-am inscris nu am câstigat decât experienta“, a afirmat Izabela. Solista si-a luat insa revansa la competitiile ulterioare, de unde
s-a intors de fiecare data cu câte un premiu. „Cânt si joc pe Hârtibaci“, in 2005, „Serbarile recoltei“, Fetesti, 2005, „Vara, vara, primavara“, Sibiu, 2006, de la toate s-a intors cu câte un premiu II. Datorita rezultatelor obtinute, tânara este foarte cunoscuta in Ardeal, unde este adesea invitata sa participe la evenimente ce includ muzica populara, dar oltenii, cu care convietuieste, nu prea au auzit de Izabela Tomita. Tânara isi suporta singura costurile pentru un album de muzica, desi cheltuielile sunt foarte ridicate. Pâna in prezent a inregistrat sase piese cu orchestra Radiodifuziunii române, dupa care, din motive financiare, a fost nevoita sa sisteze pentru o perioada lucrul la albumul sau de debut. Printre
piesele care vor intra pe materialul discografic se vor gasi atât compozitii proprii, cât si melodii culese sau prelucrari din repertoriul regretatului Valentin Bleoanca, din Plenita.


In octombrie, Izabela va participa la alt concurs, „Doine si balade“, care se va desfasura la Draganesti. Tânara spera ca de aceasta data sa obtina si un loc intâi, dupa atâtea locuri II pe care le-a câstigat pâna acum. Insa competitia catre care isi indreapta solista cele mai mare sperante este Festivalul „Maria Tanase“, care va avea loc anul viitor in luna mai.


Scolita in Craiova


Pentru a atinge performanta, chiar si talentul innascut are nevoie de slefuire. Pentru ca ii placea sa cânte, Izabela Tomita a decis sa se inscrie si la cursuri de specialitate unde sa fie initiata in tainele muzicii. Tânara a urmat cursurile „Scolii populare de arta“ din Craiova, sectia canto, unde i-a avut ca profesori pe Alex Racu si Florentina Nuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS